Ο Κ. Τασούλας, το βουλευτήριο Δωδώνης και οι εθνικές εκλογές

on .

 

• «Από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα» ήταν η ευφυής, αν μη τι άλλο, απάντηση του Κώστα Τασούλα στο ερώτημα σχετικά με το πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές, το οποίο του τέθηκε πριν λίγες ημέρες στην αρχαία Δωδώνη, κατά την επίσημη εκδήλωση παράδοσης του ανακατασκευασθέντος κάτω διαζώματος του Θεάτρου της!

Το περιστατικό αποκαλύπτει ο έγκριτος συμπατριώτης μας (από την Κράψη Ιωαννίνων) δημοσιογράφος των «Νέων» Γιώργος Παπαχρήστου στη στήλη του «Στίγμα», κάνοντας εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι το βουλευτήριο της αρχαίας Δωδώνης θα ανασκαφεί με χρηματοδότηση της Βουλής. Εκφράζει δε την ευχή να βρεθεί γρήγορα το άγαλμα του Δία, ώστε ο κ. Τασούλας να το στήσει στο κοινοβούλιο  μπας και… φωτίσει τους 300! 

Το σχόλιο

Επειδή το σχόλιο του κ. Παπαχρήστου που «αλιεύσαμε» από τα «Νέα» παρουσιάζει τοπικό ενδιαφέρον, το δημοσιεύουμε στη συνέχεια αυτούσιο:

«Η Βουλή ψάχνει τον Δία

Να μου επιτραπεί τώρα να αναφερθώ σε κάτι το ωραίον το οποίο έλαβε χώρα στην εύανδρο Ήπειρο και το οποίο χρήζει μιας γενικότερης δημοσιότητας καθώς αφορά το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης το οποίο επαναλειτούργησε έπειτα από 22 χρόνια αναγκαστικής παύσης. Αναγκαστικής διότι οι φθορές που είχε υποστεί στη διάρκεια των 2.500 και πλέον ετών της ζωής του το κατέστησαν επικίνδυνο ακόμη και για την ύπαρξή του την ίδια. Αλλά χάρις στις άοκνες προσπάθειες της ευγενούς κάστας των αρχαιολόγων μας το θέατρο της Δωδώνης επαναλειτουργεί μεσοβδόμαδα με μια μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης που έφτασε στην Ήπειρο για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής.

Στα εγκαίνια του επισκευασθέντος κάτω διαζώματος του αρχαίου θεάτρου (ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το άνω διάζωμα) από την υπουργό Λίνα Μενδώνη σημειώθηκαν και μερικά ωραία τα οποία θα καταγράψω διότι έλαμψε το χιούμορ του αυτοδικαίως παρόντος Κώστα Τασούλα, προέδρου της Βουλής. Όχι μόνο διότι εκλέγεται στα Γιάννενα, αλλά και γιατί η Βουλή θα χρηματοδοτήσει την ανασκαφή του Βουλευτηρίου της Δωδώνης το οποίο λειτουργεί στον αρχαιολογικό χώρο του Μαντείου για τις ανάγκες του Απειρωτών του Κοινού των Ηπειρωτών υπό τη σκέπη και την καθοδήγηση του Βουλώου Διός.

Ελπίζοντας ότι θα δω τον Τασούλα με την αρχαιολογική σκαπάνη ανά χείρας να συνδράμει στην ανασκαφή εύχομαι ολοψύχως να βρεθεί το άγαλμα του Διός ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να το στήσει καταμεσής της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου μήπως και ο πατέρας των θεών φωτίσει τους 300 ημέτερους πατέρες και μητέρες του Έθνους…

Πάντως, όταν ρωτήθηκε ο φίλος Κώστας Τασούλας πότε θα γίνουν οι εκλογές απάντησε ευθαρσώς από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα! Ούτε βρήκαν το κουράγιο να επανέλθουν οι ερωτώντες.

Άπαιχτος…»