Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και στελέχη της Ν.Δ. περιόδευσαν χθες στο Ν. Άρτας

on .

ARTA GRAMMATEAS POLITIKHS EPITROPHS

• Τον Νομό Άρτας επισκέφτηκε χθες ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή του νομού Γ. Στύλιο, τον Γραμματέα Οργανωτικού Στ. Κονταδάκη, τον Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέα- Ιωάννη Ζώρα, τον Οργανωτικό Γραμματέα Τοπ. Αυτοδιοίκησης Μένιο Κορομηλά και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Άρτας Νίκο Σπύρου.

Πρώτη στάση της επίσκεψης ήταν ο Δήμος Νι. Σκουφά, όπου τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, συνομιλώντας με την Δήμαρχο Ροζίνα Βαβέτση για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμο, τις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει, αλλά και κρίσιμα έργα, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν με στόχο την αποτελεσματική άρδευση του νομού.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο κέντρο της Άρτας συνομιλώντας με πολίτες, καταστηματάρχες, εμπόρους και εργαζομένους.

Κατόπιν, ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, με τους οποίους συνομίλησαν για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα και των παραγωγών της περιοχής, τα έργα υποδομής που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος ΙΙ» κ.α.. 

Ακολούθησε μια σύσκεψη με τους Προϊσταμένους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Άρτας με τους οποίους ο Υφυπουργός και ο Γραμματέας συνομίλησαν για ζητήματα των παραγωγών, των αγροτών, των αλιέων, την διαδικασία παραγωγής και τις εξαγωγές που πραγματοποιούνται στον νομό.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Δήμο Αρταίων, όπου ο Υφυπουργός, ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με τον Δήμαρχο Χρ. Τσιρογιάννη.

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν τον όμιλο «ΚΟΛΙΟΣ», σύνδεσμο εξαγωγέων αγροτικών προϊόντων, όπου αγροτικά προϊόντα από παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, αγοράζονται, αποθηκεύονται, ταξινομούνται και διανέμονται. Στις εγκαταστάσεις ξεναγήθηκαν από τον Χρήστο Κολιό. Έπειτα βρέθηκαν στον Αγροτικό- Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, όπου ο πρόεδρος Δημήτρης Πετανίτης και ο Διευθυντής Αλκιβιάδης Μπαντελούκας συνομίλησαν με τα στελέχη του κόμματος για τα ζητήματα του κλάδου. Ο συνεταιρισμός καλύπτει το 10% της πανελλαδικής παραγωγής, και με σχεδόν 70 εκ. τζίρο τη φετινή χρονιά αποτελεί το 12% του ΑΕΠ του νομού. Εκατό παραγωγοί είναι μέλη του συνεταιρισμού και ετησίως παράγονται πάνω από 12 εκ. κοτόπουλα.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, επισκέφτηκε τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων συναντώντας τον Δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο, τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Περικλή Μίγδο, αλλά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τους Κοσμήτορες Ευρυπίδη Γλαβά, Αναστάσιο Τσίνα και Αθανάσιο Τρικούπη.

Ακολούθησε διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ ΝΔ Ν. Άρτας, όπου το παρών έδωσαν δεκάδες στελέχη από όλο τον νομό.