Ο εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς…

on .

MHTSOTAKHS OMILIA POLITIKH EPITROPH ND

• Στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023 μπαίνει η χώρα, τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως  οι πολίτες «θα φράξουν τον δρόμο σε μια "δεύτερη φορά στη συμφορά" και δίνοντας δεύτερη φορά ισχυρή εντολή για σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια». 

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στα πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, υπογράμμισε ότι «ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε».

 Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εισαγόμενη κρίση που επιχειρούν να την εμφανίσουν εγχώρια, ενώ δεν έλειψε και η αναφορά στο διχασμό που σπέρνει η Αντιπολίτευση, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Παύλο Πολάκη:  «Μια αντιπολίτευση που λέει "όχι σε όλα", που βλέπει παντού ευθύνες Μητσοτάκη, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Όχι μόνο σε εμένα και στην κυβέρνηση, αλλά και σε απλούς πολίτες. "Φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε" γράφει ο κ. Πολάκης σε έναν απλό πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν αντιμετώπισε σε τόσο μικρό χρόνο, τόσο μεγάλες διαδοχικές ή και ταυτόχρονες κρίσεις, κάνοντας λόγο και «για ένα απρόβλεπτο γείτονα» για να σημειώσει στη συνέχεια ότι «ο Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντί του, όμως έχει εμένα». Για τις υποκλοπές ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «επιχειρούν να πείσουν ότι δεν είχα άλλη δουλειά να παρακολουθώ ποιους; Τους υπουργούς μου; Ηθοποιούς; Τις γραμματείς μου; Χωρίς αποδείξεις. Με άλλα λόγια σε συκοφαντώ και απόδειξε την αθωότητά σου» για να καταλήγει   ότι   στις δημοκρατίες δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από τη Δικαιοσύνη, την ετυμηγορία της οποίας «περιμένουμε».