Στις Βρυξέλλες από αύριο ο Σταύρος Καλογιάννης για τις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης

on .

KALOGIANNHS STAYROS BOYLH

• Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται από αύριο ο Σταύρος Καλογιάννης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση που διοργανώνεται στις 27 και 28 Φεβρουαρίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με το Κοινοβούλιο της Σουηδίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας. Η Σουηδία ασκεί την Προεδρία της ΕΕ, κατά το τρέχον εξάμηνο.

Κεντρικό θέμα συζήτησης στις εργασίες είναι οι «οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις σε καιρούς γεωπολιτικής αβεβαιότητας». Στη Διάσκεψη μετέχουν οι Von der Leyen, Πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής και Roberta Matsola, Πρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου, Paolo Gentiloni, Επίτροπος Οικονομικών, καθώς και κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες των 27 κρατών-μελών. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. θα τοποθετηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις (ECON).

Στην ελληνική μετέχουν, εκτός από τον Στ. Καλογιάννη, Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και οι βουλευτές Ειρήνη Κασιμάτη, B' Aντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ιάσωνας Φωτήλας, Γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Την Καθαρά Δευτέρα (27/02), πριν την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, ο κ. Καλογιάννης θα μετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), όπου θα συζητηθεί η «Στρατηγική της ΕΕ για την τόνωση της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας, του εμπορίου και των ποιοτικών θέσεων εργασίας».

Παράλληλα με τις εργασίες της Διάσκεψης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων σε Γενικές Διευθύνσεις της ΕΕ και με τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία.