Συνάντηση Τ. Καλογιάννη με τη διοίκηση του Νομαρχιακού Σωματείου ΑΜΕΑ

on .

TATH

• Τα θέματα που απασχολούν τα άτομα με Αναπηρία συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τ. Καλογιάννη με τον Πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων.

Όπως τονίστηκε η προσβασιμότητα στον ιστό της πόλης παραμένει ένα χρόνιο θέμα για τα Άτομα με Αναπηρία και η ανάγκη για σωστή διαμόρφωση οδεύσεων τυφλών χωρίς εμπόδια, καθώς και η αναδιάρθρωση των πεζοδρομίων είναι πιο επιτακτική από ποτέ. 

Σημαντική είναι η συνέχιση των υποδομών σχεδιασμού για τα Άτομα με Αναπηρία από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και απαιτείται η προσαρμογή «Σχεδιασμός για όλους» ειδικά σε έργα που διαμορφώνονται από την αρχή τους.

Επίσης η προσαρμογή παιδικών χαρών και για παιδιά με Αναπηρία είναι ένα θέμα που πρέπει να ενταχθεί στον σχεδιασμό του Δήμου καθώς το ελεύθερο παιχνίδι είναι δικαίωμα κάθε παιδιού, κάθε ικανότητας.

Η Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε ότι η δημοτική παράταξη Ιωάννινα_2023, είναι πάντα διαθέσιμη στους επίσημους φορείς εκπροσώπησης της Αναπηρίας στον Δήμο, ώστε να καταγράφονται οι ανάγκες και να σχεδιάζονται από κοινού οι επιλύσεις των προβλημάτων που παρουσιάζονται.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Ξενοφώντας Αποστολόπουλος, η Αντιπρόεδρος και μέλος Γ.Σ. ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Λούλα Βέρμπη,  η Γραμματέας και Παραολυμπιονίκης κ. Ανθή Λιάγκου και ο Αναπληρωματικός Γραμματέας κ. Σωτήριος Μπενάτσης.