Εκδήλωση χθες στη Βουλή για την Εθνική Επέτειο

on .

BOYLH XORODIA EKDHLOSH 24 3 23

• Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ξεκίνησε η εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που πραγματοποιήθηκε  χθες από το Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, παρουσία του Προέδρου της Βουλής  κ.  Κωνσταντίνου Τασούλα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διδάκτωρ Νομικής κ. Χαράλαμπος Κύρκος, προϊστάμενος του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Ιστορίας της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα «Το θεσμικό όραμα της Εθνεγερσίας του 1821». 

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου που άνοιξε το πρόγραμμα με το τραγούδι «Μάταια περιμένεις χελιδόνια», μια ωδή για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη που γράφτηκε για την χθεσινή εκδήλωση από τον Σπύρο Λάμπρου σε στίχους Γιάννη Β. Κωβαίου.

Το «παρών» στον εορτασμό της εθνικής επετείου έδωσαν εκτός του Προέδρου κ. Κων. Τασούλα, ο πρώην Πρόεδρος κ. Απόστολος Κακλαμάνης, οι Αντιπρόεδροι  κ. Αθανάσιος Μπούρας και κ. Δημήτριος Βίτσας, ο πρώην Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Βασίλειος Μπαγιώκος, εκπρόσωποι των κομμάτων και υπάλληλοι της Βουλής.