Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τους αγωνιστές του 1821

on .

TASOYLAS ARXHGOI BOYLH EPETEIOS 26 3 23

• Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 τίμησε με επισημότητα η Βουλή των Ελλήνων. Το πρωί του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Τασούλας υποδέχθηκε στο Κοινοβούλιο την Προέδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γεώργιο Πατούλη, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε σε όλους τους παριστάμενους μια μοναδική έκδοση της Βουλής των Ελλήνων, τη συλλεκτική ομοιογραφική αναπαραγωγή της ελληνο-ιταλικής μετάφρασης του Ύμνου εις την Ελευθερίαν που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1823, σε ηλικία 25 ετών. Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε το 1825 σε μετάφραση του Gaetano Grassetti. 

Αμέσως μετά οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εν συνεχεία παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.