ΕΣΕΕ: «Καυτός» ο Ιούλιος για 250.000 επιχειρήσεις και 1 εκ. ελεύθ. επαγγελματίες

on .

KOMPUTER EYRO

Ο Ιούλιος θα είναι ένας «καυτός» μήνας για 250.000 επιχειρήσεις και 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς οι υποχρεώσεις πληρωμών έως τα τέλη του μήνα θα περιλαμβάνουν ασφαλιστικές εισφορές Μαΐου - Ιουνίου, ΦΠΑ, πρώτη δόση φόρου εισοδήματος, τρίτη δόση εισφορών που επαναϋπολογίστηκαν!
Αυτό μεταξύ άλλων, τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης κατά την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και στην οποία τέθηκαν «10 θέματα προτεραιότητας».
Μεταξύ αυτών συζητήθηκαν οι θέσεις της ΕΣΕΕ για την ελλιπή χρηματοδότηση ΜμΕ των και την δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας. Τονίστηκε, επίσης η σημασία μετατροπής του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακή Τράπεζα που θα παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα (micro-financing) και θα εμπλουτίσει τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία με τη χρήση νέων μέσων όπως το crowd-funding, business angels, venture capital κ.λπ.
Ακόμη έγινε αναφορά στους «έξι φόρους σε έξι μήνες», τους φόρους, δηλαδή, που θα πρέπει να καταβληθούν από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 και ανέρχονται στα 11 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.