Έρχεται μείωση του επιτοκίου για ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών

on .

euro

• Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για όσους οφείλουν στα ασφαλιστικά Ταμεία και εντάσσονται στις 120 δόσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Συγκεκριμένα, ο ΥΠΟΙΚ είπε πως στο τρίτο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή τις επόμενες μέρες και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου στην Ολομέλεια, θα υπάρξει μείωση του επιτοκίου αντίστοιχη με την ρύθμιση για χρέη στην εφορία, από το 5% στο 3%.
«Εμείς θέλουμε να μειώσουμε φόρους. Οι προηγούμενοι είπαν πως είναι δική τους επιθυμία οι φόροι», επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας. Και πετώντας το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση που ανακοίνωσε δια της πρώην υπουργού Κ. Παπανάτσιου ότι θα φέρει τροπολογίες απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ μικρών νησιών και μικρών επιχειρήσεων είπε: «Εσείς μέχρι και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φέρατε, γιατί δεν τις καταθέσατε όσο κυβερνούσατε αυτή την τροπολογία; Και τελικά έχουμε δημοσιονομικό χώρο ή δεν έχουμε; Από την μια λέτε πως δεν έχουμε και από την άλλη φέρνετε τροπολογίες. Εμείς φέρνουμε μείωση ΕΝΦΙΑ από το 2019. Για την μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα. Η μεσαία τάξη που επλήγη από την συνειδητή επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να την φορολογήσει είναι άγνωστη λέξη για εσάς».
Επί της αρχής μιλώντας για το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η υψηλή και βιώσιμη μεγέθυνση και η ανάπτυξη της οικονομίας. «Όλες οι πολιτικές μας θα είναι προσανατολισμένες σε αυτά τα στοιχεία», είπε. Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως οι φοροελαφρύνσεις αφορούν τους έχοντες υπογράμμισε πως οι οφειλές στην Eφορία επί της προηγούμενης κυβέρνησης ανέβηκαν 46% και έφτασαν τα 104 δις. «Το επιτόκιο μειώνεται από το 5 στο 3%. Με τη νέα ρύθμιση που φέρνουμε και για να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση αυτή την εβδομάδα στο τρίτο νομοσχέδιο που φέρνουμε θα υπάρξει αντίστοιχη μείωση του επιτοκίου και στις ασφαλιστικές εισφορές», κατέληξε.