Δεν δηλώνουν τα τετραγωνικά στους Δήμους οι λογιστές

on .

DHLOSEIS ENHMEROTHTA

• Δεν είναι αρμοδιότητα των λογιστών η δήλωση των τετραγωνικών στους Δήμους τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιωαννίνων (την υπογράφει ο Πρόεδρος Σπ. Μπέκας). 
«Το γεγονός ότι η εισαγωγή στην διαδικτυακή πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/ γίνεται με τους κωδικούς taxinet δεν υποδηλώνει υποχρέωση των λογιστών για την εν λόγω δήλωση.  Θυμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι  οι κωδικοί taxisnet είναι προσωπικοί του κάθε πολίτη και όχι του λογιστή. Ο πολίτης είτε ενεργεί μόνος του, είτε εξουσιοδοτεί τρίτα πρόσωπα για την διεκπεραίωση ενεργειών και εργασιών  στις διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που λειτουργούν (π.χ. taxisnet, κτηματολόγιο, επίδομα τέκνων Α21 κ.ο.κ ).
»Συμπερασματικά λοιπόν ο κάθε πολίτης μπορεί είτε μόνος του είτε να εξουσιοδοτήσει τρίτα πρόσωπα για την εν λόγω εργασία, αλλά και κάθε εργασία που η είσοδος στις διαδικτυακές πλατφόρμες γίνεται με διαπιστευτήρια κωδικών taxisnet. Στα τρίτα πρόσωπα μπορεί να είναι και συνάδελφοι λογιστές που έχουν το χρόνο και τη γνώση να κάνουν τη σχετική δήλωση, αλλά αυτό εναπόκεινται στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και όχι της υποχρέωσης».