Σύνδεση της Ιόνιας με τις ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων – Πρέβεζας – Αστακού

on .

BIPE IONIA XARTHS 17 3 20

• Ζωτικής σημασίας για τις Βιομηχανικές Περιοχές της Ηπείρου και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας είναι η οδική τους σύνδεση με την Ιόνια Οδό, μέσω της οποίας είναι σίγουρο πως θα ανοίξουν νέες προοπτικές ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις που φιλοξενούν.
Αυτό το γνωρίζουν καλά οι φορείς που εκπροσωπούν τις ΒΙ.ΠΕ και ήδη εκδηλώθηκε η πρώτη σημαντική πρωτοβουλία από πλευράς του Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών Ελλάδας Πέτρου Μαντά προς το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με αίτημα να γίνουν πράξη τα αναγκαία οδικά έργα.  
Την παρέμβαση σχετικά με τις συνδέσεις της Ιόνιας Οδού με τις Βιομηχανικές Περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου προκάλεσε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «ypodomes.com» σχετικά με την αναγκαιότητα σύνδεσης της Ιόνιας με την Κακαβιά.

Ο Πρόεδρος ΒΙ.ΠΕ
Ο κ. Μαντάς εφιστά την προσοχή στον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή επειδή δεν έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα έργων του υπουργείου του τρεις πολύ μεγάλης οικονομικής σημασίας διασυνδέσεις, όπως τις χαρακτηρίζει. Πρόκειται για τις οδικές συνδέσεις της Ιόνιας Οδού με τις ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και Πρέβεζας, τη σύνδεση με τη ΒΙΠΕ Αστακού, καθώς και τη σύνδεση της Ιόνιας με το Αγρίνιο. 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, «πέραν της σημασίας των οδικών συνδέσεων για την στήριξη της βιομηχανίας αυτών των ΟΥΔ (ΒΙΠΕ), το κυκλοφοριακό οδικό έργο που θα παράξουν θα ενισχύσει και τη βιωσιμότητα του άξονα της Ιόνιας Οδού». 
Προσθέτει δε πως τα συγκεκριμένα έργα «αποτελούν μακροχρόνια αιτήματα των Συνδέσμων Εγκατεστημένων στα Ιωάννινα και την Πρέβεζα, οι οποίοι είναι Μέλη μας» και ζητάει συνάντηση με τον Υπουργό με σκοπό να συζητήσουν για τις προοπτικές τους. 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ