Έως 15 Μαΐου η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

on .

PETRELAIO THERMANSHS

• Στα πιο χαμηλά επίπεδα 10ετίας έχει πέσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί σπεύδουν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει από ποια τιμή θα ξεκινήσει και πάλι η διάθεσή του το ερχόμενο Φθινόπωρο.
Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας προανήγγειλε την παράταση της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης έως τις 15 Μαΐου, με νομοθετική παρέμβαση εντός της εβδομάδας, καθώς, όπως είπε, «αναγνωρίζουμε τη μείωση της κίνησης στα βενζινάδικα».
Ας σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προ ημερών απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ζητώντας παράταση της ημερομηνίας, ώστε να εφοδιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται με την πτώση της τιμής του.
Πάντως τις τελευταίες μέρες ακολουθεί σταθερά καθοδική πορεία, καθώς το περασμένο Σάββατο υπήρχαν καταναλωτές στα Γιάννενα που το προμηθεύτηκαν με 69 λεπτά το λίτρο!
Βέβαια, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στη χώρα μας και του γενικού «lockdown», δεν είναι εύκολο για τους περισσότερους καταναλωτές να εξασφαλίσουν χρήματα για να αγοράσουν αυτή την περίοδο πετρέλαιο.
Ωστόσο σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων Γ. Ασμάτογλου ανέφερε ότι η ζήτηση αυξήθηκε κατά 50%!