ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Λελογισμένες μειώσεις φόρων στις σκέψεις της Κυβέρνησης…

on .

FOROI

• Ανοιχτή στο ενδεχόμενο μείωσης φόρων το επόμενο διάστημα και στον τομέα της εστίασης είναι η Κυβέρνηση τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.
«Είναι στις σκέψεις μας λελογισμένες μειώσεις φόρων» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν και άλλα μέτρα προς αξιολόγηση. Υπάρχουν ζητήματα για την μείωση της προκαταβολής φόρων, για τον ΦΠΑ στις μεταφορές. Αν τα αθροίσουμε, όμως, δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Θα υπάρχουν μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, θα υπάρχουν κλαδικές παρεμβάσεις. Κάνουμε το βέλτιστο έχοντας το βλέμμα στην μετακορωνοϊό εποχή».
Ο υπουργός εξήγησε ακόμα ότι η στήριξη των εργαζομένων «για τον Μάιο θα ισχύσει για όσες εταιρίες παραμείνουν κλειστές ή για το τμήμα των εργαζομένων που μένει σε αναστολή».
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «βάζουμε στο οπλοστάσιο το πρόγραμμα SURE για την επιδότηση της απασχόλησης - ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε 1,5 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο και μετά - και αυτό θα είναι παράλληλο με το πρόγραμμα της αναστολής».