Ο Δήμος Ιωαννιτών σε διεθνή έκθεση τεχνητής νοημοσύνης στη Θεσσαλονίκη

on .

ektesi thes3

• Στη σημαντικότερη μέχρι σήμερα διεθνή έκθεση για τη Βιομηχανία 4.0 στη ΝΑ Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Φώτης Βάββας και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης και έξυπνης πόλης Βαγγέλης Καρβούνης.
Η έκθεση εστίασε στην τεχνητή νοημοσύνη και στους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν την καθημερινότητα.
Η έκθεση Beyond 4.0 κάλυψε εκτός των άλλων τους τομείς Νεοφυών Επιχειρήσεων (startups), Ερευνητικών Κέντρων & Πανεπιστημίων και Εμπορικών Εταιρειών & Τεχνολογικών Ψηφιακών Εφαρμογών δίνοντας την ευκαιρία στα στελέχη του δήμου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με θεσμικούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και να συμμετέχουν ενεργά σε ένα πλούσιο πρόγραμμα διαδραστικών ομιλιών και παρουσιάσεων στα δύο κεντρικά stages της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Smart Cities, Digital Platforms, Artificial Intelligence, Internet of Things (IoT), Networks and computing systems, Systems security, 5G, Augmented Reality & Virtual Reality, Data science, Digital health, Autonomous vehicles, Renewable energy systems, Robotics κα, ήταν ορισμένα μόνο από τα αντικείμενα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν ως εκθέτες στη Beyond 4.0.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας
Στις εργασίες στο τριήμερο τακτικό συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) συμμετείχε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος. Κατά το παραμονή του στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε και συμμετείχε στα επίσημα εγκαίνια καθώς και σε παρουσιάσεις και συναντήσεις εργασίας στην 1η Διεθνή Έκθεση τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακής μετάβασης BEYOND 4.0.
Στην έκθεση ο κ. Γεωργάκος συνοδευόμενος από τον ειδικό του σύμβουλο κ. Δημήτριο Γερογιάννη και εμπνευστή του DIGITAL BEACH SUMMIT, επισκέφθηκαν περίπτερα της έκθεσης τόσο χορηγών του επιτυχούς καινοτόμου συνεδρίου του Δήμου Πρέβεζας όπως της CISCO, SPACE –SINGULAR LOGIC και της NOVOVILLE όσο και άλλων εταιρειών του ψηφιακού μετασχηματισμού.