Διπλασιάζονται οι πόροι του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

on .

EKSOIKONOMO

• Μετά τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες, οι οποίοι επιχειρούσαν να ανοίξουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ», ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης προανήγγειλε διπλασιασμό των συνολικών πόρων που έχουν διατεθεί για το πρόγραμμα.
Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» άνοιξε την περασμένη Δευτέρα στις Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας και μέσα σε τρεις ημέρες υποβλήθηκαν περίπου 21.000 αιτήσεις.
Μάλιστα στις τρεις Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας καλύφθηκε το σύνολο του προϋπολογισμού, μετά και από την αύξησή του κατά 20%, οπότε δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Κατά τον Υπουργό περίπου 11.000–11.500 νοικοκυριά έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου με βάση τη σημερινή επιδότηση, ενώ οι υπόλοιποι 10.000 ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά είναι επιλαχόντες, καθώς έχουν αξιοποιηθεί οι μέχρι στιγμής διαθέσιμοι πόροι. «Αυτούς τους επιλαχόντες θέλουμε να καλύψουμε», ανέφερε ο Γ. Σταθάκης.