Αλλαγές στον τρόπο καταβολής των προνοιακών επιδομάτων

on .

EYRO METRHMA

• Για τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΟΠΕΚΑ, τις περιοχές που καλύπτει μεταξύ των οποίων και την Κέρκυρα, τον τρόπο ένταξης των νέων επιδοματούχων αλλά και των παλαιών, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη Διευθύντρια του κ. Βούλα Παπαδοπούλου, το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου - Β. Ιονίου, εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ και τα Μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου & Βορείων Ιονίων Νήσων (ΠΟ.ΜΑ.με.Α). Ως γνωστόν ο ΟΠΕΚΑ αποτελεί μετεξέλιξη του ΟΓΑ, έχοντας κύριο έργο την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων ΑμεΑ και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, καθοριστικό ρόλο στην νέα διαδικασία θα παίξουν τόσο τα ΚΕΠΑ, όσο και τα νέα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων, τα οποία θα παρέχουν υποδοχή, ενημέρωση, για τα προγράμματα προνοιακών παροχών και υπηρεσιών του ΟΠΕΚΑ, υποστήριξη στην ένταξή των και την καταχώριση, παραλαβή, έλεγχο και παραπομπή αιτήσεων και δικαιολογητικών.
Την ΠΟ.ΜΑ.με. Α. εκπροσώπησαν στη συνάντηση οι Σκανδάλη Μαρία και Ζουμπουλίδης Σπύρος  Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της,  Αποστολόπουλος Ξενοφώντας, Μάλλιος Βασίλειος, Κλεισούρης Σταύρος και Ζαχάρης Σωτήρης.
• Περισσότερες πληροφορίες από το Κέντρο Πληροφόρησης της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.με.Α Ηπείρου & Βορείων Ιονίων Νήσων στο τηλέφωνο 26510-62283 και της Προέδρου της ΠΟ.ΜΑ.με.Α κ. Σκανδάλη Μαρίας 6945-186731.