Θετικές διαπιστώσεις αλλά και πολλά αιτήματα στον Ι. Στέφο

on .

STEFOS EPIMELHTHRIO 23 4 18

• Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Γιάννη Μήτση και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτριο Δημητρίου και Σπύρο Μπέκα.
Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον βουλευτή για την κατάσταση που εμφανίζει η επιχειρηματικότητα στο νομό, ενώ έκαναν αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε μια αισιόδοξη εξέλιξη, καθώς για το πρώτο δίμηνο του 2018 το ισοζύγιο ενάρξεων και παύσεων επιχειρήσεων στο νομό είναι θετικό. Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτυχία των διαφόρων προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, όπου, όπως σημείωσαν οι ιθύνοντες του Οικονομικού Επιμελητηρίου, η απορροφητικότητα είναι αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν.
Στη συνάντηση έγινε αναφορά και σε αιτήματα του κλάδου, όπως η ελάφρυνση της φορολογίας και η μείωση του ΦΠΑ, η διευθέτηση της πολυνομίας που δυσχεραίνει το έργο των επιχειρηματιών, η αυστηροποίηση των ελέγχων για την πάταξη της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας, η σταθερότητα του φορολογικού περιβάλλοντος ως μέτρο για την ισχυροποίηση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και η ίδρυση υποκαταστήματος της Αναπτυξιακής Τράπεζας στα Γιάννενα.