Παρουσιάστηκε ενιαία το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου

on .

TOYRISMOS IOANNOY 18 6 18

• Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διήμερη συνάντηση διασύνδεσης των Ελληνικών και Ρωσικών Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική   στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018 και ήταν συνέχεια αντίστοιχης διοργάνωσης στη Μόσχα τον Ιανουάριο.
Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας και Υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη  κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος παρουσίασε στοχευμένα τον τουριστικό προορισμό «ΉΠΕΙΡΟΣ», τις δυνατότητες που δίνει η Ήπειρος στον επισκέπτη και τις 365 ημέρες το χρόνο και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Επίσης  είχε συζήτηση  με τους Υπουργούς Τουρισμού των Ρωσικών περιφερειών &  παράγοντες της ρωσικής τουριστικής αγοράς για τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών που ανοίγονται στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος στην Ήπειρο δημιουργεί συνεχώς νέες ευκαιρίες.
«Ο επόμενος στόχος είναι η επισφράγιση με συγκεκριμένες συμφωνίες της τουριστικής διασύνδεσης της Ηπείρου με τη Ρωσία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, προσθέτοντας ότι η  Ρωσική πλευρά εκτός των άλλων   έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη βάση της θρησκευτικής - προσκυνηματικής  λατρείας των Βυζαντινών μνημείων και του Οσίου Μάξιμου Γραικού στην Άρτα.