ΟΑΕΔ: 220 άτομα θα εισαχθούν στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ιωαννίνων

on .

OAED KATARTISH ANERGOI

• Συνολικά 6.260 μαθητές και μαθήτριες θα εισαχθούν στις 50 ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, κατά το σχολικό έτος 2018-2019, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε 30 ειδικότητες, με ζήτηση στην αγορά εργασίας.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α' Τάξης  ΕΠΑΛ ή Γεν. Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1995 έως 2002.
Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται έως 31 Αυγούστου στις Γραμματείες των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.
Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ιωαννίνων (3ο χιλ. Ε.Ο. Ιωαννίνων –Αθηνών/ Τ.Κ.45000, τηλ. 2651040858) θα εισαχθούν 220 μαθητές και μαθήτριες σε 11 ειδικότητες:
1. Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
2. Μαγειρικής Τέχνης
3. Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
4. Τεχνιτών Αμαξωμάτων
5. Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (φυσικού αερίου)
6. Τεχνιτών Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
7. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
8. Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου
9. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών
10. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
11. Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής Τοπίου
Εισάγονται είκοσι μαθητές -τριες σε κάθε ειδικότητα.
Οι υποψήφιοι-ες υποβάλουν αίτηση επιλογής (υποψηφιότητας), η οποία συνοδεύεται από τίτλο σπουδών (πρωτότυπο ή φ/φο επικυρωμένο) ή Πιστοποιητικό Σπουδών με βαθμό επίδοσης και Πιστοποιητικό Γέννησης ή φ/φο Ταυτότητας.
Όλοι οι υποψήφιοι-ες συμπληρώνουν και υποβάλουν υποχρεωτικά, μαζί με την αίτησή τους και το έντυπο «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στη δράση μαθητείας», το οποίο συμπληρώνεται από όλους τους ενδιαφερόμενους που προσέρχονται στην ΕΠΑ.Σ.
Στις 7 Σεπτεμβρίου θα δημοσιοποιηθούν οι πίνακες εισαγομένων – επιλαχόντων.