«Όχι» Τσίπρα σε τροπολογία της Ν.Δ. για μη περικοπή συντάξεων!

on .

PSALIDI SYNTAKSEIS EPIDOMATA

• Ο Αλέξης Τσίπρας είπε όχι χθες βράδυ  στην  τροπολογία που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μη περικοπή των συντάξεων χωρίς όμως να κάνει τον κόπο να εξηγήσει το γιατί παρά αρκέστηκε σε χαρακτηρισμούς και κορώνες.
Είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη  στην  προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που  διεξήχθη στη Βουλή, κατά την οποία εκτός των άλλων κατηγόρησε την Κυβέρνηση για εμπαιγμό των συνταξιούχων, υπενθυμίζοντάς του ότι είχε τάξει 13η σύνταξη και τελικώς προχώρησε σε περικοπές. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να «ξεψηφίσει» τις περικοπές των συντάξεων και σημείωσε πως η ΝΔ θα ταχθεί στο πλευρό του.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μεταξύ άλλων, ανέφερε, ότι η χώρα υποχρεώθηκε   για πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και 2,2 % έως το 2060.
«Δεν μπορείς -είπε- να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή όταν έχεις ψηφίσει τέτοια μνημονιακά μέτρα. Ποια χώρα βγήκε από πρόγραμμα έχοντας δεσμευτεί με προνομοθετημένα μέτρα»;
Πρόσθεσε δε ότι αν η Ελλάδα συνέχιζε στο δρόμο της ανάπτυξης το ΑΕΠ της θα ήταν σήμερα στα 247 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα έχει πέσει στα 183 δισ.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015 και το κλείσιμο των τραπεζών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οδήγησε σε μία τρίτη, ανούσια ανακεφαλαιοποίηση η οποία προκάλεσε πτώση της αξίας των μετοχών των τραπεζών στο ΤΧΣ.