Με επιτυχία αντιμετώπισε όλα τα προβλήματα η Τράπεζα Ηπείρου

on .

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA HPEIROY

• Αισιόδοξος για το μέλλον εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Κ. Ζωνίδης, κατά την ομιλία του στην προχθεσινοβραδινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος.
Όπως είπε παρότι η Τράπεζα πέρασε την τελευταία πενταετία κυριολεκτικά μέσα από συμπληγάδες, αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα και τις μεγάλες δυσκολίες που της παρουσιάστηκαν με απόλυτη επιτυχία, αυτό το γεγονός οπλίζει τη Διοίκηση με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον!
Η κ. Ζωνίδης ξεκίνησε λέγοντας ότι η Τράπεζα συμπληρώνει φέτος επιτυχώς 40 χρόνια λειτουργίας, όντας η παλαιότερη Συνεταιριστική Τράπεζα στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη σήμερα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη 16.000 και πλέον Ηπειρωτών.  Ιδιαίτερα, έδωσε έμφαση στη σημαντικότατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τονίζοντας συγκεκριμένα, ότι η Τράπεζα Ηπείρου με το κλείσιμο του έτους 2017, διαθέτει έναν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, ο οποίος προσεγγίζει το 15% με ελάχιστο απαιτούμενο το 10,75%, έχοντας παράλληλα σημαντική πλέον ρευστότητα, ο δείκτης της οποίας έκλεισε στο 100% στο τέλος της χρονιάς με ελάχιστο απαιτούμενο το 80%.
Η Δ/νουσα Σύμβουλος
Το λόγο κατόπιν έλαβε η κ. Μαρία Μυζήθρα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Τράπεζας, η οποία αφού χαιρέτησε τη Συνέλευση, συνέχισε λέγοντας ότι το έτος 2017, πρώτο έτος εφαρμογής του 5ετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου πάρα τις οποίες καθυστερήσεις  χαρακτηρίστηκε από σημαντικές επιτυχίες και προσεγγίσεις στους στόχους του Προϋπολογισμού. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στα μεγέθη, τονίζοντας ιδιαίτερα την σημαντική βελτίωση του δείκτη χορηγήσεις/καταθέσεις, ο οποίος, όπως επισήμανε είναι από τους καλύτερους στην Τραπεζική αγορά. Στάθηκε επίσης, στην σημαντική αύξηση του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου το οποίο αυξήθηκε κατά 68%.
Ο Βασ. Τσουκανέλης
Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος Βασίλης Τσουκανέλης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση των Ηπειρωτών στην πρωτοβουλία του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ  να εισφέρει επιπλέον 5 εκατ. € στο συνεταιριστικό κεφάλαιο.
Κάλεσε δε όλους τους Ηπειρώτες να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στην Τράπεζα Ηπείρου, ώστε αφενός να επωφεληθούν  από  τα καλυτέρα επιτόκια της αγοράς αλλά και να ενισχύσουν περαιτέρω τη ρευστότητα της τράπεζας συμβάλλοντας έτσι στη αύξηση της δυνατότητάς της για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με την αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων.
Ο Χρ. Παπαδόγιαννης
Από την πλευρά του κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και Πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ,  αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή, ο βασικός μέτοχος οριοθέτησε την κύρια στόχευση της Τράπεζας στη μετεξέλιξή της, σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα που θα στηρίζει ενεργά την τοπική, και όχι μόνο αυτή, οικονομία και επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα καλείται να βρει δημιουργικές λύσεις στα προβλήματα της αγοράς, τόνισε, ανεξάρτητα εάν η οικονομία μας βρίσκεται σε ύφεση ή ανάπτυξη.
***
Τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών Θωμάς Γιωτίτσας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννης Μήτσης, ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ» Ανδρέας Δημητρίου, και πλήθος τοπικών θεσμικών παραγόντων, επιχειρηματιών και συνεταίρων καθώς και στελεχών της Τράπεζας.