Για ένα χρόνο 24 επιχειρήσεις δεν δήλωσαν ποσότητες γάλακτος!

on .

GALA DOXEIO

• Αυστηρότερες ποινές για τις επιχειρήσεις που διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του ΕΛΓΟ Δήμητρα ότι το 2017 δεν υπέβαλαν «Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος», ζητά με επιστολή της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στην ίδια επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Νίκος Παλάσκας, τονίζεται ότι παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις των Θεσσαλών κτηνοτρόφων προς τον υπουργό τελικά αποδεικνύεται η «πλήρης ανυπαρξία ελέγχων», καθώς επίσης ότι «για έναν ολόκληρο χρόνο 24 επιχειρήσεις έκαναν πάρτι με ότι γάλα αυτοί εμπορεύονταν και επεξεργάζονταν και εσείς σήμερα ενάμιση χρόνο μετά ανακαλύψατε ότι δεν έχουν δηλώσει καθόλου ποσότητες γάλακτος».
Όσον αφορά τις ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων οι κτηνοτρόφοι αναφέρουν στην επιστολή τους ότι υπάρχει τρομερή καθυστέρηση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. «Εμείς ήμασταν που φωνάζαμε πριν το Πάσχα για την εντατικοποίηση των ελέγχων και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα τώρα θυμήθηκε να κάνει ελέγχους και βρήκε μόνο 730 ξένα αμνοερίφια που έγιναν “ελληνικά” και έστειλε τον φάκελο στον εισαγγελέα. Το θέμα κ. Αποστόλου είναι να γίνονται οι έλεγχοι πριν από το Πάσχα και όχι τρεις μήνες μετά πιάσαμε έναν και τον στείλαμε στον εισαγγελέα απλά και μόνο για να δικαιολογήσουμε ότι κάνουμε ελέγχους. Και εδώ πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να ενημερώνουν και να ελέγχουν το σύστημα «Άρτεμις» για να έχουμε αποτελέσματα και όσοι δεν το κάνουν να έχουν τις παραπάνω επιπτώσεις».