Νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα!..

on .

EPIXEIRHMATIES SYSKEPSH

• Συνεχίζεται η καθοδική πορεία της Ελλάδας στον δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, αφού σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς οργανισμού καταγράφεται νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην χώρα.
Συγκεκριμένα, η χώρα μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη. Βρίσκεται πλέον στην 72η θέση ανάμεσα σε 190 χώρες, από την 67η που βρισκόταν πέρυσι και την 61η του 2016. Στον δείκτη ευκολίας για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας η βαθμολογία παραμένει «κολλημένη» λίγο πάνω από το 68/100.
Η κατάσταση είναι άκρως απογοητευτική εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα έχει χειρότερο ευνοϊκό περιβάλλον από την Ουκρανία (71), το Βιετνάμ (69), το Περού (68), την Αλβανία (63), την Κένυα (61), την Ρουάντα (29), αλλά και τα Σκόπια (10), με την ευκολία του επιχειρείν στη χώρα να βρίσκεται μόλις πάνω από αυτήν της Μογγολίας, του Ουζμπεκιστάν και του Ομάν!
Μεγάλη επιδείνωση παρουσιάζεται και στη διαδικασία μεταβίβασης ενός ακινήτου, διότι πλέον απαιτούνται επιπλέον πιστοποιητικά και χρόνος.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα καταβάλλουν το 51,9% των κερδών τους για φόρους και εισφορές (65η θέση στον δείκτη της πληρωμής φόρων).

Ο Κ. Μητσοτάκης
Με ένα αιχμηρό tweet σχολίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας ως προς την «κατρακύλα» της Ελλάδας στον πίνακα με την ελκυστικότητα των εθνικών οικονομιών για τις επιχειρήσεις.
«Χάσαμε άλλες 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Doing Business 2019 της @WorldBank. Στην 72η θέση μεταξύ 190 χωρών και κολλημένοι στην τελευταία θέση μεταξύ αναπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ. Και κάποιοι εντός & εκτός Ελλάδος έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως «πάμε καλύτερα», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.