Στην Ε.Ε. παραπέμπει τώρα το ΔΝΤ για τις συντάξεις

on .

TOMSEN

• Την τακτική του Πόντιου Πιλάτου συνεχίζει να ακολουθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και αν αυτές θα περικοπούν τελικά ή όχι. Όπως και σε προηγούμενα μηνύματα που έστειλε έτσι και χθες ο γνωστός σε όλους Πολ Τόμσεν, έστειλε το θέμα στην… Κομισιόν.
Ο κ. Τόμσεν, αφήνοντας τη σκληρή γραμμή για πιστή τήρηση των μεταρρυθμίσεων ανέφερε ότι το Ταμείο δεν συμμετέχει πλέον σε πρόγραμμα με την Ελλάδα και ο διάλογος γίνεται ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους.
«Δεν μπορώ να προσδιορίσω το δημοσιονομικό χώρο του 2019, γιατί δεν είμαστε σε διάλογο για αυτό», ανέφερε σε ερώτηση αναφορικά με τα προνομοθετημένα μέτρα των περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητο τη διετία 2019-20 και τα περιθώρια μη εφαρμογής τους.
Γενικότερα πάντως σημείωσε πως σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα αυτές είναι «βαθιές μεταρρυθμίσεις», αλλά παρέπεμψε για τις βραχυπρόθεσμες αποφάσεις στους αρμόδιους φορείς χάραξης πολιτικής. Το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς παρ’ ότι οι θέσεις του έχουν αυξημένη απήχηση. «Δεν είμαστε σε θέση να έχουμε γνώμη για βραχυχρόνια θέματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.