Αναξιοποίητα κονδύλια για δασοπροστασία και πρόληψη της λαθροϋλοτομίας!

on .

APOKENTROMENH

• Αναξιοποίητα κονδύλια ύψους 256.000 ευρώ που αφορούν τα προγράμματα πρόληψης λαθροϋλοτομιών και δασοπροστασίας 2017 και 2018 παραμένουν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας! Πρόκειται για κονδύλια με τα οποία πληρώνονται οι δασικοί υπάλληλοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα της αντίστοιχης διετίας.
Το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. Ο Υπουργός «παρέπεμψε» στην απάντηση που είχε στείλει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μιχελάκης. Από αυτή, όπως επισημαίνει ο Κ. Τασούλας, προκύπτει ότι η μη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρημάτων οφείλεται είτε γιατί δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στον προϋπολογισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είτε για άλλους γραφειοκρατικούς λόγους.
«Σημασία έχει πως μια χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για κάλυψη δαπάνης κρίσιμων δραστηριοτήτων πρόληψης λαθροϋλοτομίας και δασοπροστασίας δεν υλοποιείται εγκαίρως, αλλά αντίθετα, το ακλόνητο “χαρτοβασίλειο” και η ατελείωτη υπηρεσιακή αλληλογραφία έχουν συντελέσει ώστε οι οφειλόμενες καταβολές για ημερήσιες αποζημιώσεις και υπερωρίες να καθυστερούν ακόμη και πέραν της διετίας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Κώστας Τασούλας, που προσθέτει: «Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στην Αναθεώρηση του Συντάγματος την “εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Διοίκησης για την ανάπτυξη των Ορεινών περιοχών” - τρομάρα τους»!