Η «Μεταλλουργική» Κεφαλοβρύσου σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του έτους

on .

METALLOURGIKH2

• Θετικά είναι τα μηνύματα από το ακριτικό Πωγώνι για το μέλλον της «Μεταλλουργικής» Βιομηχανίας Κεφαλοβρύσου, η οποία μετά την ιδιωτικοποίησή της (πέρασε στην εταιρία ΕΛΒΑ­ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.), φαίνεται πως είναι έτοιμη να δώσει και πάλι πνοή στην ευρύτερη περιοχή.
Υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ήδη στο εργοστάσιο εργάζονται 15 υπάλληλοι και μέχρι το τέλος του 2019 αναμένεται να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, με το προσωπικό να φτάνει σταδιακά τα 60 με 70 άτομα.

Επένδυση 3 εκ. ευρώ
Αυτά έκανε γνωστά ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης με δηλώσεις του στο ΗΠΕΙΡΟΣ TV1, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, η οποία θα δώσει πνοή στην περιοχή και φυσικά θα εξασφαλίσει περισσότερες θέσεις εργασίας . Ήδη στο εργοστάσιο έχει γίνει μια επένδυση, ύψους 3 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του, οι πρώτες παραγγελίες είναι γεγονός, ενώ σύμφωνα με τον κ. Καψάλη η εταιρία έχει δεσμευτεί ότι το προσωπικό θα είναι άτομα της περιοχής, κάτι που μέχρι σήμερα τηρεί.
Όπως είπε «προηγούνται τα παιδιά που είχαν δουλέψει με προγράμματα στη Μεταλλουργική τα προηγούμενα χρόνια και είναι γνώστες του αντικειμένου, γνώστες του εργοστασίου…».
Κατά τον Δήμαρχο ο επιχειρηματίας που έχει πάρει την μονάδα, ο κ. Στασινόπουλος, είναι επιτυχημένος, αξιόπιστος στις σχέσεις του με τους εργαζόμενους και γνώστης του αντικειμένου, καθώς έχει πολλά παρόμοια εργοστάσια.

* * *
Η «Χαλκόρ», θυγατρική της «Βιοχάλκο» είναι μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρίες στον κλάδο επεξεργασίας χαλκού και διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο προώθησης των προϊόντων της. Μπορεί λοιπόν να καταστήσει την «Μεταλλουργική» εξαγωγική βιομηχανική επιχείρηση, που δεν θα εξαρτάται μόνο από παραγγελίες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της Τραπέζης της Ελλάδος (για κέρματα).