Ο Αντιπρόεδρος της «Δωδώνης» Ι. Βιτάλης θα ηγείται της Διεπαγγελματικής Φέτας;

on .

FETA TYRI

• Μπορεί να έχει περάσει από… σαράντα κύματα και μαραθώνιες συζητήσεις η όλη διαδικασία, ωστόσο εδώ και λίγο καιρό επετεύχθη η συμφωνία για σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Φέτα. Πρόκειται για το ΠΟΠ προϊόν – σήμα κατατεθέν της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας, αλλά και το κορυφαίο εξαγωγικό της χώρας, όσον αφορά τον κλάδο των τροφίμων.
Μοναδικός στόχος της Διεπαγγελματικής, Πρόεδρος της οποίας αναμένεται να οριστεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο Αντιπρόεδρος της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» Ιωάννης Βιτάλης είναι η περαιτέρω ανάδειξη και κυρίως προάσπιση του μοναδικού αυτού προϊόντος, το οποίο συχνά πέφτει θύμα φθηνών απομιμήσεων, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο «brand name» της χώρας, αλλά και της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της ∆ιεπαγγελµατικής, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Ημερησίας» αναµένεται να παίξουν το ύψος και ο τρόπος αξιοποίησης των κονδυλίων που θα έχει στη διάθεσή της. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι φορείς που θα συγκροτήσουν τη ∆ιεπαγγελµατική έχουν καταθέσει ήδη αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να απορροφούν το 75% των εισφορών που κατατίθενται στον ΕΛΓΟ ∆ΗΜΗΤΡΑ. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά, όπως λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), Χρήστος Αποστολόπουλος, δεν είναι πολλά για να προωθήσει και να προστατέψει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών στις διεθνείς αγορές από τις απομιμήσεις και τις παράνομες διαφημίσεις στο Διαδίκτυο.
Οι διεργασίες για τη σύσταση της ∆ιεπαγγελµατικής αναµένεται να ξεκινήσουν σε περίπου 10 ημέρες, και αφού πρώτα οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το καταστατικό. Μέχρι τότε θα υπάρξει µια προσωρινή διοίκηση.
«Η ∆ιεπαγγελµατική αποτελεί τεράστιο βήμα και θα είναι προς όφελος όλων και όλοι θα διαπιστώσουν ότι ήταν μεγάλο λάθος που δεν έγινε νωρίτερα» αναφέρει στην «Η» ο κ. Αποστολόπουλος. Βέβαια, για να φθάσει ο κλάδος μέχρι εδώ χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια για να ξεπεραστούν µια σειρά από δυσκολίες και κυρίως οι διαφωνίες μεταξύ των εκπροσώπων της πρωτογενούς παραγωγής και των μεταποιητών για την κατανομή των θέσεων ευθύνης.
Ο ίδιος και τα µέλη που εκπροσωπεί οραματίζονται µια Οργάνωση µε τη δράση και την αποτελεσματικότητα των αντίστοιχων της παρµεζάνας και του ροκφόρ, οι οποίες έχουν αναδείξει τη μοναδικότητα και την ανωτερότητα των προϊόντων που εκπροσωπούν, ώστε να καταλάβει η φέτα τη θέση που πραγματικά της αξίζει στις διεθνείς αγορές και την τιμή που αξίζει. «Πρέπει να αναδείξουμε τη μοναδικότητα και την ανωτερότητα της φέτας. Να ξέρουν οι καταναλωτές ότι είναι ένα προϊόν που µόνο η Ελλάδα παράγει» υπογραμμίζει ο ίδιος.