Προπληρώνουν επιδόματα και συντάξεις μήπως μειωθεί η «ψαλίδα»!

on .

ATM

• Ο πανικός που έχει καταλάβει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενόψει των μεθαυριανών εκλογών δεν κρύβεται πλέον. Η υπεροψία του «ανίκητου», έχει δώσει τη θέση της στην ηττοπάθεια για την απώλεια της εξουσίας. Τα μέτρα που ανακοίνωσε και τα «πακέτα» που μοίρασε, δεν έχουν φέρει αποτελέσματα. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σαφή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και η χθεσινή - τελευταία της Metron analysis κατέγραψε διαφορά 7,2%. (Αναλυτικά στοιχεία στην 16 σελίδα).
Ο Αλέξης Τσίπρας, που ως αρχηγός της αντιπολίτευσης καλούσε την τότε κυβέρνηση να παραιτηθεί με βάση τις μετρήσεις, σήμερα από τα μπαλκόνια και τους τηλεοπτικούς σταθμούς καταγγέλλει τους δημοσκόπους.
Ο κυνισμός του έχει ξεπεράσει κάθε όριο: Μοίρασε επιδόματα, υποσχέσεις, έκανε χατίρια σε συντεχνίες και τακτοποιήσεις ημετέρων, «φορτώνοντας» συνεχώς βάρη στην επόμενη Κυβέρνηση, οδηγώντας έτσι την Ελλάδα στα πρόθυρα ενός νέου μνημονίου!
Με ωμό τρόπο συνδέει τις παροχές με την ψήφο στις εκλογές της Κυριακής. «Ο συνταξιούχος πρέπει να γνωρίζει πως η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει», δήλωσε προχθές βράδυ σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας, προσβάλλοντας το σύνολο των συνταξιούχων.
Αν τη φράση - ομολογία της άθλιας απόπειρας εξαπάτησης των συνταξιούχων, την είχε πει κάποιος από τους πρωθυπουργούς ή τους αρχηγούς του παλιού πολιτικού συστήματος -ακόμη και εκείνοι που είχαν κάνει σύνθημα το «Τσοβόλα δώστα όλα»- σήμερα ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσαν να εμφανιστούν στην πολιτική σκηνή.
Οι συνταξιούχοι φαινόταν πώς είναι η τελευταία ελπίδα του Αλέξη Τσίπρα για να μειώσει τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία. Είχαν προηγηθεί και άλλες «στοχευμένες» παρεμβάσεις σε άλλες κοινωνικές ομάδες: Στους μετανάστες που επιχείρησε με συνοπτικές διαδικασίες να τους δώσει ελληνική υπηκοότητα. Στους ταξιτζήδες της Αθήνας (κυρίως), στους Ρομά, μόλις προχθές θυμήθηκε τους αγρότες και τους Βορειοηπειρώτες (σχετικά διπλανή στήλη).
Παρά ταύτα η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν έρχεται. Χθες ακύρωσε την εκ του νόμου προβλεπόμενη διακαναλική συνέντευξη, προτιμώντας τον μονόλογο από τη Θεσσαλονίκη.
Για να σώσει ο, τι μπορεί να σωθεί παίζει και την τελευταία του «ζαριά»: Επισπεύδει την πληρωμή συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων για σήμερα ώστε οι δικαιούχοι να πάνε στις κάλπες με την ψευδαίσθηση πως έχουν επιπλέον χρήματα. Με απόφαση δε του Υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζη αφήνει ελεύθερα τα διόδια από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα, ώστε όσοι ταξιδέψουν για να ψηφίσουν, να έχουν κι αυτοί την ψευδαίσθηση της κατάργησής τους…

Δελτίο… πληρωμών
- Σήμερα ο ΟΠΕΚΑ καταβάλλει τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.
- Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων του Επιδόματος Στέγασης (ενοίκιο), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019.
- Σήμερα επίσης αρκετά ταμεία καταβάλλουν τις συντάξεις, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων προς τα μέσα και στο τέλος της άλλης εβδομάδας.
- Ανακοινώθηκε η καταβολή του ειδικού τρίμηνου επιδόματος ανεργίας των 720 ευρώ για όσους δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας.
- Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.