Πρώτη επίσημη καταγραφή των οικονομικών του Κράτους

on .

OIKONOMIKON

• Την πρώτη επίσημη καταγραφή της κατάστασης στην οποία παραλαμβάνει τα οικονομικά του Κράτους, θα κάνει σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε σύσκεψη που θα έχει στο υπουργείο με τους υφυπουργούς Οικονομικών κ.κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και Θόδωρο Σκυλακάκη. Η καταγραφή γίνεται πριν την καθοριστική σύσκεψη που θα γίνει αύριο υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Από νωρίς χθες, ο κ. Σταϊκούρας είχε επαφές με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και γενικούς διευθυντές του υπουργείου, με αντικείμενο τα έσοδα και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.
Από χθες επίσης ανέλαβε καθήκοντα και ως νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών, ο πανεπιστημιακός Μιχάλης Αργυρού, ο οποίος και θα διαδεχθεί τον Γιώργο Χουλιαράκη ως εκπροσώπου της χώρας μας στις συνεδριάσεις του Euro Working Group, που προετοιμάζουν και -ουσιαστικά- καθορίζουν και την έκβαση του Eurogroup.