Δύσκολη η εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων αφού υπολειτουργούν ΕΦΚΑ και TAXIS!

on .

FOROLOGIKES DHLOSEIS

• Καμία παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων (η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου) δεν θα δοθεί σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο, απόφαση όμως που βρίσκει αντίθετη την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Ιωαννίνων (Ε.Φ.Ε.Ε.Ι.).
Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό, θέλοντας να δώσει έμφαση δηλώνει σύμφωνη με την απόφασή του, αρκεί όμως το όλο σύστημα να λειτουργούσε κανονικά!
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση θα ήταν εφικτή η εμπρόθεσμη υποβολή, εάν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες, δηλαδή:
- Οι βεβαιώσεις συνταξιούχων και δημοσίων λειτουργών να έχουν αναρτηθεί στο σύστημα του taxis έως τις 28 Μαρτίου που άνοιξαν οι φορολογικές δηλώσεις.
-Ο ΕΦΚΑ να έχει κάνει την εκκαθάριση στους επαγγελματίες έως τις 28 Μαρτίου που άνοιξαν οι φορολογικές δηλώσεις.
- Το taxis να λειτουργεί κανονικά χωρίς διακοπές σύνδεσης, ειδικά τις ώρες λειτουργίας των λογιστικών γραφείων και όχι μόνο ξημερώματα.
- Οι υπερβολικά πολλές πλατφόρμες που υπάρχουν στο taxis να λειτουργούν κανονικά χωρίς διακοπές.
- Μπορεί να άνοιξε στις 28 Μαρτίου το σύστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλά ήταν ανέτοιμο να δεχτεί φορολογική δήλωση χωρίς μετά να χρειαστεί να γίνει τροποποιητική δήλωση.
Και καταλήγοντας στην επιστολή της η Ένωση επισημαίνει: «Κύριε Υφυπουργέ, ο κλάδος μας δεν σας παρακαλάει για παράταση δηλώσεων, ούτε είμαστε επαίτες, ζητάμε το αυτονόητο, ζητάμε ένα Κράτος που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, στους επαγγελματίες και στους λογιστές οι οποίοι μέσα στην κρίση έχουν βοηθήσει όσο κανένας άλλος κλάδος αυτή την χώρα να σταθεί όρθια, να διορθώσει προβλήματα βάζοντας πλάτη και βοηθώντας προπάντων τους συνανθρώπους μας και κατ’ επέκταση το κράτος».