Τα Γιάννενα… ακλόνητα στους κορυφαίους προορισμούς!

on .

KOSMOS PARALIMNIO

• Τα γιορτινά της φορά η πόλη των Ιωαννίνων ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και προετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες που και φέτος αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή μας, η οποία εξάλλου… παραδοσιακά συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς της χώρας.
Τα συνεργεία του Δήμου και οι επαγγελματίες του τουρισμού βρίσκονται επί ποδός για να δημιουργήσουν μια ελκυστική γιορτινή ατμόσφαιρα, με βασικό στόχο να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ο εντυπωσιακός στολισμός είναι φυσικά βασική προϋπόθεση για έναν χριστουγεννιάτικο προορισμό, ωστόσο αυτό που κυρίως μετράει είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές σε καταλύματα, εστιατόρια και καφετέριες. Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί σε μηνιαία βάση το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ και αφορούν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του τουρισμού στην Ελλάδα, αποτελούν ένα χρήσιμο «εργαλείο» για όλους τους φορείς που εμπλέκονται με τον κλάδο αυτό.

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία…
Τα Γιάννενα λοιπόν όσον αφορά τον Οκτώβριο συγκαταλέγονται στους δέκα πρώτους προορισμούς της χώρας και μάλιστα στην τέταρτη θέση, πίσω από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Ναύπλιο.
Μάλιστα η Ήπειρος βρίσκεται στην υψηλότερη θέση ικανοποίησης για την ηπειρωτική Ελλάδα με 90,7% ενώ χαμηλότερα βρίσκονται η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 87,7%, η Θεσσαλία με 87,6% και η Κεντρική Μακεδονία 87,5%.
Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος και η Θεσσαλία με 95,7% και 94,8% αντίστοιχα και ακολουθούν οι Κυκλάδες με 93,8%. Οι υπόλοιπες γεωγραφικές ενότητες έχουν χαμηλότερες βαθμολογίες.
Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης και πάλι η Ήπειρος βρίσκεται στην πρώτη θέση με 95,5%, στη δεύτερη θέση οι Κυκλάδες με 93,3% και στην τρίτη η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 93,2%.
Στην κατηγορία σχέση ποιότητας - τιμής στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 94,7% και ακολουθούν η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 93,4%, οι Κυκλάδες με 88,9% και η Ήπειρος με 87,6%.
Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 95,7% και ακολουθούν οι Κυκλάδες με 95,4% και Αν. Μακεδονία και Θράκη με 95,2%. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Ήπειρος με 94,2% και το Βόρειο Αιγαίο με 93,9%.
Σύμφωνα με το δελτίο του Ινστιτούτου ανοδικά κινήθηκε η πλειοψηφία των γεωγραφικών ενοτήτων υπό ανάλυση σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων. Στην κατηγόρια 4 αστέρων όλες οι γεωγραφικές ενότητες παρουσίασαν μείωση.
Η υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων εκτιμήθηκε στο Νότιο Αιγαίο με 208 ευρώ, ενώ στην Ήπειρο στα 146 ευρώ.
Στα ξενοδοχεία 4 αστέρων η υψηλότερη τιμή σημειώθηκε πάλι στο Νότιο Αιγαίο με 137 ευρώ, με την Ήπειρο στα 95 ευρώ.
Στα ξενοδοχεία 3 αστέρων η υψηλότερη τιμή σημειώθηκε στην Ήπειρο με 77 ευρώ.