Στο τέλος Μαρτίου η λύση για το Ασφαλιστικό των Βορειοηπειρωτών

on .

ASFALISTIKO

• Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να αντιμετωπιστεί νομοθετικά το πρόβλημα με το Ασφαλιστικό των Ομογενών από την Αλβανία και των Ελλήνων Ποντίων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ,  ο οποίος προχώρησε και σε περαιτέρω εξηγήσεις για το ζήτημα. 
Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν πολίτες β΄ κατηγορίας και η αδικία που προκλήθηκε με διάταξη του Νόμου Κατρούγκαλου, που προϋπόθετε σαράντα χρόνια παραμονή και για τους Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα για τη λήψη σύνταξης θα αρθεί. «Ο Πρωθυπουργός -είπε ο κ. Πέτσας- είχε δεσμευτεί προεκλογικά για αυτό σε συναντήσεις που είχε με συλλόγους Βορειοηπειρωτών και αυτό θα γίνει». 
Η άρση της συγκεκριμένης διάταξης, πρόσθεσε, θα γίνει σε νέο νομοσχέδιο για την «ΕΡΓΑΝΗ» που θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή το τέλος Μαρτίου. Κι αυτό, όπως είπε, γιατί το Συμβούλιο της Επικρατείας για να μη καταπέσει στη συνέχεια η διάταξη,  θα πρέπει να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη, η οποία χρειάζεται χρόνο για να συνταχθεί.    
Η τοποθέτηση του Κυβερνητικού εκπροσώπου έγινε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και με αφορμή ερώτηση για την τοποθέτηση του Βορειοηπειρώτη Μουσικού Χρήστου Μάστορα. Εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων Βορειοηπειρωτών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το «ξεκαθάρισμα» της θέσης της Κυβέρνησης, περιμένουν όμως να γίνει αυτή και πράξη τον επόμενο μήνα.