Έκπτωση ενοικίου 40% για επιχειρήσεις αλλά και εργαζόμενους που πλήττονται

on .

KOMPIOUTER

H  έκπτωση του 40% παρέχεται και στα ενοίκια που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού καθώς και στους εργαζόμενους σε αυτές.
Αυτό προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία επεκτείνεται η μείωση του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας κατά 40% για τον μήνα Απρίλιο, ώστε να καλυφθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία, καθώς και οι εργαζόμενοι.
Αντιδρά η ΠΟΜΙΔΑ
Η απόφαση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η οποία επισημαίνει ότι δεν λαμβάνεται όμως πρόνοια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιφυλάσσει – και καλώς κάνει – μέτρα ελάφρυνσης και ανακούφισης για τους πληττόμενους κλάδους, με μία και μοναδική εξαίρεση: τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι όχι μόνο δεν ελαφρύνονται, ιδιαίτερα οι συνεπείς από αυτούς, αλλά επιβαρύνονται με υποχρεωτική μείωση των εισοδημάτων τους. Λες και οι ιδιοκτήτες ζουν σε έναν άλλο κόσμο που δεν υφίσταται συνέπειες από τον κορoνοϊό» τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ. 
Σημειώνει δε ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε έναν επαγγελματία που χάνει το 40 % του τζίρου του με κρατική εντολή και εντάσσεται – καλώς – στα μέτρα στήριξης και ενός ιδιοκτήτη ακινήτου που ζει από το ενοίκιο που εισπράττει και χάνει επίσης το 40% των εσόδων του, αλλά η κυβέρνηση τον έχει πραγματικά ξεχασμένο.
 Η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ, την οποία ελπίζει να υιοθετήσει έστω και σήμερα η κυβέρνηση είναι η μείωση και του ΕΝΦΙΑ κατά 25% για όλους τους φορολογουμένους, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που θα κατορθώσουν να είναι εφέτος συνεπείς στην πληρωμή τους.