Αυξήσεις από Ιούνιο στις επικουρικές συντάξεις!

on .

SYNTAKSH EYRO PORTOFOLI

• Μία μεγάλη αδικία, την οποία υφίστανται εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι εξαιτίας του διαβόητου νόμου Κατρούγκαλου, πρόκειται να αποκατασταθεί αρχής γενομένης από την ερχόμενο μήνα.
Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Ιουνίου συνολικά 250.000 συνταξιούχοι θα πάρουν αυξημένες τις επικουρικές συντάξεις τους οι οποίες είχαν περικοπεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βορλύτσης, παρουσιάζοντας παράλληλα τα βήματα που απομένουν να γίνουν στον τομέα του ασφαλιστικού.

Μέχρι και 200 ευρώ…
Για αποκατάσταση «της μεγάλης αδικίας του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο χθες ο Υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις. Όπως είπε, η αύξησή τους αποτελεί μία εξέλιξη που αφορά σε συμμόρφωση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.
Η αύξηση, σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, θα είναι μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μεικτά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνει έως και τα 200 ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι όταν πληρωθούν τα αναδρομικά για κύριες και επικουρικές συντάξεις βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ «θα καταβληθούν εφάπαξ και σε μία καταβολή».

Τέσσερα βήματα
Ο Υπουργός υπενθύμισε ότι εκκρεμούν τέσσερα ακόμα βήματα στο ασφαλιστικό. Πιο αναλυτικά, όπως είπε, μέσα στον Ιούλιο θα απονέμεται η ψηφιακή σύνταξη. Όπως σημείωσε, το 40% των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά, ενώ στο τέλος του 2020 θα βγαίνουν ψηφιακά οι συντάξεις του δημοσίου. Ακόμα επίκεινται η αύξηση των κύριων συντάξεων, τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων από την 1η Οκτωβρίου 2019 και τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1η Οκτωβρίου 2019. Τέλος, υπογράμμισε ότι η άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύει μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου.