Μέχρι τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας

on .

provata

Τ α προβλήματα που έχουν ενσκήψει στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας και πώς αυτά επηρέασαν την κατανάλωση του αιγοπρόβειου κρέατος, συζητήθηκαν σε τηλεσδιάκεψη που είχε χθες ο Υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης Μ. Βορίδης με εκπροσώπους αιγοπροβατοτρόφων της χώρας.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του κλάδου ανέπτυξαν και υποστήριξαν τις θέσεις τους σχετικά με την αναγκαιότητα στήριξης της αιγοπροβατοτροφίας, τις οποίες ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη στον τρόπο λήψης της τελικής απόφασης, η οποία θα ληφθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Ο κ. Βορίδης έκανε σαφές ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση και έγκριση οποιουδήποτε αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτό να σχετίζεται τεκμηριωμένα με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκος, εκπρόσωποι της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).