ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Η Ελλάδα έλαβε ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές

on .

OIKONOMIA STAAIKOURAS

• Το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 0,8% άντλησε η Ελλάδα μέσω της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου με τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα να δηλώνει ότι «η Ελλάδα, σήμερα, εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της, έλαβε ακόμη μία ψήφο εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα».
Όπως ανέφερε ο υπουργός «είναι η πέμπτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που η χώρα αντλεί με επιτυχία πόρους από τις αγορές. Και το έπραξε με νέο ιστορικό χαμηλό ως προς το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, ανεξαρτήτως διάρκειας».
Και σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «παρά τις αυξημένες δυσκολίες και απαιτήσεις, καταφέρνουμε να διατηρούμε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μας σε ασφαλές ύψος. Αποδεικνύεται ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και του Οικονομικού Επιτελείου της για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της, καθώς και για την ταχύτερη δυνατή ανάταξη της οικονομίας, αποτιμάται θετικά από τους διεθνείς επενδυτές…».