Να σταματήσει ο Δημ. Δημητρίου να κατασπαταλά χρήματα του Επιμελητηρίου

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON EISODOS
Νέα σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου εξαπέλυσε χθες  η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο», της οποίας ηγείται ο Γρηγόρης Γκίκας.
 Η παράταξη καταλογίζει για άλλη μια φορά στον Πρόεδρο ότι «επιλέγει και κάνει προσωπική πολιτική με τα χρήματα των επιχειρήσεων» και στη συνέχεια προβαίνει σε μια συγκεκριμένη αναφορά: «Με τον τουριστικό κλάδο κλειστό, με την εστίαση κλειστή, με τα ταμεία άδεια, το Επιμελητήριο εξακολουθεί να κατασπαταλά πόρους σε υπηρεσίες προβολής και νομικής υποστήριξης. Με άλλα λόγια βολέματα ή εξόφληση γραμματίων».
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση- καταγγελία έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες τόσο της παράταξης του κ. Γκίκα, όσο και του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου και μέχρι πρόσφατα συνοδοιπόρου του κ. Δημητρίου, Γιάννη Μήτση για διάφορα θέματα, τα οποία ο νυν Πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει. 
Η σιωπή του όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί και οφείλει έναντι των μελών του Επιμελητηρίου, να τοποθετηθεί. Ειδικά δε σε ο, τι αφορά τη διαχείριση πόρων του Φορέα, είναι υποχρεωμένος να δώσει σαφείς εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται. Το «Ισχυρό Επιμελητήριο», καλεί για μια ακόμη φορά τον κ. Δημητρίου να σταματήσει την κατασπατάληση των χρημάτων του Επιμελητηρίου, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των επιχειρήσεων και να σταματήσει την αυτοπροβολή του.
Κάτω από την πίεση που του ασκείται, χθες ο κ. Δημητρίου έστειλε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ώστε να μη φορολογούνται τα επιδοτούμενα ποσά που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις μέσω της μη επιστρεπτέας προκαταβολής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των Περιφερειών.