Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η στήριξη προς τους πολύτεκνους θα συνεχιστεί…

on .

lefta

• Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τους πολυτέκνους -πέραν των πρωτοβουλιών που έχει ήδη αναλάβει- έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκης, στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης.
Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε τα επτά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για τη στήριξη των πολυτέκνων, επισημαίνοντας ότι κάποια εξ αυτών αποτελούσαν προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης:
1. Χορήγηση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ για τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα από 1η Ιανουαρίου 2020, με απλοποιημένη διαδικασία χορήγησης σε ευρύ κύκλο δικαιούχων.
2. Αύξηση αφορολογήτου ορίου στα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
3. Μείωση ΦΠΑ για βρεφικά είδη από 24% σε 13%.
4. Κατάργηση για τους πολυτέκνους του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για εξαθέσιο και άνω επιβατικό ΙΧ.
5. Διεύρυνση της χρηματοδότησης και των εισοδηματικών κριτηρίων για το voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
6. «Ξεμπλοκάρισμα» των προκηρύξεων για πρόσληψη 1.700 ατόμων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μέλη πολύτεκνων οικογενειών
7. Αναβάθμιση των θεμάτων οικογένειας και δημογραφικής πολιτικής, καθώς δημιουργήθηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό, ειδική θέση υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οποία τοποθετήθηκε η κ. Μαρία Συρεγγέλα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας, μεταξύ άλλων, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για τους πολυτέκνους μέσα από την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Στήριξης των πολυτέκνων, που μπορεί να ενταχθεί σε έναν ευρύτερο νόμο-πλαίσιο για την οικογένεια.