Οριστικοποιούνται τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για τις φορολογικές δηλώσεις

on .

dhlwseis

• Μέσα στην εβδομάδα, ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οριστικοποιούνται οι αποφάσεις για τη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Για την διαδικασία, που αφορά πάνω από 8,5 εκατ. φορολογούμενους, «θα υπάρχουν ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο σε ό,τι αφορά στο πότε ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και πότε ολοκληρώνεται, σε πόσες δόσεις θα είναι, αν θα υπάρχει έκπτωση και πόση θα είναι αυτή για εφάπαξ καταβολή, τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές», όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.
Ειδικά για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, είπε πως «λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε για την κατανάλωση αλλά και τον όγκο των ηλεκτρονικών συναλλαγών», με στόχο την ειδική μεταχείριση για συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας.
Δήλωσε, εξάλλου, ότι μία άλλη εκκρεμότητα των δηλώσεων, η εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος για αγρότες και αλιείς παράκτιας αλιείας καλύφθηκε από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Εξάλλου, ο κ. Σταϊκούρας προέβη στην εκτίμηση ότι το ΑΕΠ φέτος θα αυξηθεί φέτος με ρυθμό 4,2%, ανακτώντας έτσι τις μισές από τις απώλειες του 2020. Ανέφερε, παράλληλα, ότι «ως οικονομικό επιτελείο λειτουργούμε όχι μόνο με βασικό σενάριο, αλλά και με δυσμενές σενάριο».
Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική τού οικονομικού επιτελείου είναι η στήριξη της κοινωνίας όσο είναι εφικτό και «υπάρχουν κινήσεις που προσαρμόζονται ανάλογα με τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης».