Η Πρέβεζα προσφέρεται για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού

on .

PREBEZA TOYRISMOS

• Εκδήλωση με θέμα «Ελαιοτουρισμός μια υποσχόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού στην Πρέβεζα» διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το Επιμελητήριο Πρέβεζας με επίσημη προσκεκλημένη την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Ιωάννη Μπούρη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, και τους χαιρετισμούς του Νικόλαου Γεωργάκου, Δημάρχου Πρέβεζας, της Αναστασίας Σίμου - Τάσιου, Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Προώθησης Τοπικών Προϊόντων και της Αγγελικής Κωνσταντινίδη, υπεύθυνης στο Νομό Πρέβεζας για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Το κύριο μέρος της περιλάμβανε τρεις κύκλους συζήτησης για τις δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού με βάση το ελαιόλαδο και την τοπική γαστρονομία, ενώ ολοκληρώθηκε με Γαστρονομική Επίδειξη τοπικών εδεσμάτων και συνταγών με βάση τοπικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και αγροδιατροφικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής.
Οι ομιλίες
Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο πλούσιο ιστορικό και μνημειακό αποτύπωμα, τη γαστρονομία, τον θαλάσσιο τουρισμό την νέα Μαρίνα Πρέβεζας, το φυσικό κάλλος αλλά κυρίως τους γνήσιους και φιλόξενους ανθρώπους της περιοχής συζητώντας ευρύτερα για την τουριστική ταυτότητα της περιοχής. Μίλησε επίσης για την επικείμενη θεσμοθέτηση του σήματος επισκέψιμου ελαιοτριβείου την επόμενη εβδομάδα, τη χρηματοδότηση για θέματα αγροτουρισμού και γαστρονομικού τουρισμού από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και στη ψήφιση για τη δημιουργία Οργανισμών Διαχείρισης και Προβολής Τουρισμού.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στο επιχειρησιακό περιβάλλον, στον πολυδιάστατο ρόλο που διαδραματίζει το Επιμελητήριο, καθώς και στην ατέρμονη και καθημερινή του προσπάθεια να στέκεται δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο. Ανέφερε ότι το τουριστικό προϊόν είναι στην περιοχή μας ο κύριος οικονομικός άξονας ενώ στάθηκε στα ιδιαίτερης αξίας προϊόντα που παράγει ο τόπος μας και στις ενέργειες του Επιμελητήριου προκειμένου ανάδειξης αυτών.
Ο Ν. Γεωργάκος, από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, είπε πως ο Δήμος Πρέβεζας αποτελεί ως πολυδιάστατο ψηφιδωτό ένα μοναδικό πολυθεματικό τουριστικό οικοσύστημα με μοναδικής ομορφιάς και ποιότητας πεδία τόσο σε περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ιστορικό, θρησκευτικό τομέα όσο και σε γαστρονομικό με την εξαιρετική τοπική εστίαση, φιλοξενίας αλλά και πολλών εναλλακτικών δραστηριοτήτων που μαγνητίζει, κερδίζει αλλά και ανταμείβει με μοναδικές αισθήσεις και στιγμές τον κάθε επισκέπτη κάθε τύπου και εθνότητας.