Χωρίς υποκατάστημα Εθνικής το Μέτσοβο!

on .

ETHNIKH TRAPEZA METSOBO

• Μετά τη Eurobank, και η Εθνική Τράπεζα είναι έτοιμη να βάλει… λουκέτο στο Μέτσοβο, αφήνοντας χωρίς υποκατάστημα την κωμόπολη, η οποία έχει μία οικονομική δραστηριότητα που δεν δικαιολογεί τη σχετική απόφαση της Διοίκησής της, λόγω του κτηνοτροφικού όσο και του έντονου τουριστικού της χαρακτήρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί ήδη ποικίλες αντιδράσεις, με τον Δήμο Μετσόβου να ζητάει αναθεώρησή της εξηγώντας τους λόγους που δεν δικαιολογούν την αποχώρηση της Εθνικής από την περιοχή.

Ο Δήμος Μετσόβου

Την έκπληξή του εκφράζει ο Δήμος Μετσόβου για την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το Υποκατάστημα της στο Μέτσοβο. «Η συγκεκριμένη απόφαση μας βρίσκει συνολικά αντίθετους και αδικεί το Μέτσοβο, τον Δήμο και συνολικά την περιοχή», τονίζει σε ανακοίνωσή του και καλεί άμεσα τη Διοίκηση της Τράπεζας να την αναστείλει καθώς «στρέφεται κατάφορα κατά των κατοίκων και επισκεπτών του Μετσόβου και της περιοχής», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Μέτσοβο και ο Δήμος συνολικά είναι τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών με πολλούς επισκέπτες και πολλούς κατοίκους (και ηλικιωμένους) που πρέπει να μεταβαίνουν στα Γιάννενα στην ουρά για τραπεζικές συναλλαγές, που απαιτούν βασικές υποδομές στην εξυπηρέτησή τους από υπηρεσίες που είναι χρέος της πολιτείας να παρέχει, επισημαίνει ο Δήμος, προσθέτοντας πως το υποκατάστημα της Εθνικής στο Μέτσοβο κατά τα τελευταία χρόνια δείχνει στοιχεία σαφώς ανοδικά ως προς τις συναλλαγές που δεν δικαιολογούν την απόφαση της Διοίκησης να το κλείσει. Καταλήγοντας, ο Δήμος καλεί τους βουλευτές του Νομού και τους εκπροσώπους της Πολιτείας να πάρουν θέση και να αντιδράσουν «για την απαξίωση που επιχειρείται στην περιοχή και γενικά στην περιφέρεια που θα οδηγήσει ακόμα περισσότερο στην Αστικοποίηση του πληθυσμού και τον σε σύντομο χρόνο μαρασμό της, ενώ θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια όσων επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή».