Ειρωνικά και χωρίς επιχειρήματα απαντά στον «Π.Λ.» η νομική σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου

on .

PERIFEREIA HPEIROY

• Αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις ή να περιοριστεί στη δική της θέση για την παραπομπή ως γνωστόν του Περιφερειάρχη και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στο Πειθαρχικό (για απευθείας αναθέσεις που αφορούν την ίδια!), η νομική σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γεωργία Τατάγια, επανέρχεται με νέα επιστολή της στον «Π.Λ.», επικρίνοντας με ειρωνείες και προσωπικές επιθέσεις τον τρόπο που σχολιάζει τόσο η εφημερίδα, όσο κυρίως ο δημοσιογράφος Κ. Καλτσής, καυτά ζητήματα που απασχολούν την τοπική επικαιρότητα. 

Το ύφος της γραφής της κάθε άλλο παρά ταιριάζει σε νομικό λειτουργό, καθώς αντί διαλόγου, θέσεων και επιχειρημάτων, τα αντιπαρέρχεται με… εξυπνακίστικα σχόλια, γεγονός πρωτόγνωρο για τον Γιαννιώτικο Τύπο, από πρόσωπα που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις. Όμως μέγα ερώτημα παραμένει εάν όλα αυτά τυγχάνουν της έγκρισης της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου, δηλαδή του Αλ. Καχριμάνη.

Στην τελευταία επιστολή της η κ. Τατάγια όχι μόνο δεν απαντά με συγκεκριμένα επιχειρήματα, αλλά μιλάει για… διαρκείς επιθέσεις στο πρόσωπό της, αφού δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αυστηρή κριτική που της ασκείται για τα πεπραγμένα της και επιλέγει ως άμυνα την επίθεση! 

Ο «Π.Λ.» για πάνω από 65 χρόνια έχει τις σελίδες του ανοιχτές σε όλους για να εκφράζει ελεύθερα ο καθένας τις απόψεις του πάνω σε ζητήματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο. Όχι όμως και σε όσους τις χρησιμοποιούν για να ειρωνεύονται και να υβρίζουν!Παραθέτουμε στη συνέχεια ένα απόσπασμα από την τελευταία επιστολή της προς τον «Π.Λ.» και τα συμπεράσματα δικά σας: «…Πάντως ενώ ο ίδιος (Κ. Καλτσής) έπαθε αφωνία, ανέλαβε η διεύθυνση της εφημερίδας να απαντήσει αντ’ αυτού, με αντιφατικές θέσεις. Από τη μια ισχυρίζεται ότι τα γεγονότα αφορούν μόνο εμένα και από την άλλη ‘υποδεικνύει’ το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ως αρμόδιο να απαντήσει. Επίσης χαρακτηρίζει τον Διευθύνοντα της εταιρείας «άσχετο τρίτο άτομο» για τον οποίο «ουδέποτε η εφημερίδα ανέφερε κάτι». Μα, γι’ αυτό το «άσχετο τρίτο άτομο» δεν γίνεται τόσες μέρες ο «καυγάς» από τον κ. Καλτσή μέσω της εφημερίδας σας; 

»Άλλωστε στο θέμα των αναθέσεων, η ‘ενόχληση’ τόσο του κ. Καλτσή όσο και του τρίτου ατόμου, όπως το αποκαλείτε, προσωποποιείται σε εμένα. Από αυτές τις ενοχλήσεις βρέθηκαν απολογούμενα όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, που το θεωρεί ‘επιτυχία’ του ο συνεργάτης σας. Επομένως όχι μόνο έχω δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να μιλάω. 

»Γνωρίζει ο κ. Καλτσής πως το ‘σενάριο’ της παραπομπής δεν ‘βγαίνει’. Γνωρίζει πως δεν υπάρχει παραπεμπτήριο –δεν αναφέρομαι σε αστήρικτο, αλλά σε ανύπαρκτο παραπεμπτήριο-. Με νομικούς όρους είναι απίθανο να επιβληθούν ποινές, αν τελικά έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί το πειθαρχικό συμβούλιο. Γι’ αυτό και ο συνεργάτης σας ‘συντονίζει’ νέες λάσπες ισχυριζόμενος πως έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» ο Περιφερειάρχης «για να γλυτώσει την τιμωρία». Ούτε ο Περιφερειάρχης ούτε άλλο μέλος της Οικονομικής Επιτροπής χρειάζεται λυτούς ή δεμένους για να «γλυτώσει». Το ‘σενάριο’ έχει ήδη καταρρεύσει. Αλλά η ‘αποστολή’ ‘ρίχνω λάσπες’ εξετελέσθη επιτυχώς. 

»Πουθενά αλλού πανελλαδικά δεν ανέκυψε τέτοιο ζήτημα γιατί οι άλλες Περιφέρειες προφανώς δεν διαθέτουν Καλτσήδες…».