Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα σε καύσιμα και ρεύμα

on .

DEH LOGARIASMOS EYRO

• Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα μέτρα στήριξης προς τους πολίτες σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι, «ακόμα δεν έχουμε υλοποιήσει τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει. Είναι ζητήματα που τα συζητάμε γενικά, όχι όμως μέσα στον επόμενο χρόνο. Ο σχεδιασμός είναι κυβερνητικός τετραετίας. Είχαμε υποσχεθεί να μειώσουμε φόρους και νομίζω τα έχουμε καταφέρει σημαντικά σε αυτό το επίπεδο».

Αναφερόμενος ειδικά στα μέτρα στήριξης 8,5 δισ. ευρώ, είπε πως, παρά την καλή μεγάλη εικόνα που διαφαίνεται στην οικονομία, η κυβέρνηση «αντιλαμβάνεται τη μεγάλη εικόνα κι έρχεται και παρεμβαίνει με μέτρα».

«Όλοι πληρώνετε πολύ λιγότερους φόρους, το προσπερνάμε με ευκολία και κοιτάμε μόνο τις τιμές στα σουπερμάρκετ. Υπενθυμίζω ότι, και φέτος η χώρα θα έχει έλλειμμα. Αν μεγαλώσει το έλλειμμα, η χώρα θα πρέπει να δανειστεί και οι πολίτες να το πληρώσουν», είπε σχολιάζοντας τις προτάσεις για περαιτέρω μειώσεις των φόρων και υπενθύμισε πως «τα χαμηλότερα εισοδήματα έχουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος».

Ο υπουργός εκτιμά πως τον Σεπτέμβριο «θα δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα, να δούμε τι θα γίνει με το ρεύμα, που αν ανέβει κι άλλο, θα έχουμε κι άλλες παρεμβάσεις και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».