Χρηματοδοτήσεις και ζητήματα αγροτών από τον Αλ. Καχριμάνη στο συνέδριο της ΕΝΠΕ

on .

AGROTES XRHMATA

• Με τελευταίο ομιλητή τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ολοκληρώθηκε χθες το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που διεξήχθη στη Ρόδο.

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στις περικοπές πόρων που έχουν υποστεί οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών σε ποσοστό 70%, αλλά και τους περιορισμένους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που καθιστούν δύσκολη τη συντήρηση του συνόλου του οδικού δικτύου. 

Επεσήμανε μάλιστα ότι εξαιτίας της αδυναμίας αυτής οι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών βρίσκονται αντιμέτωποι με μηνύσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στις επιβλέψεις. Με την ιδιότητα του υπεύθυνου για Θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το πρόβλημα που υπάρχει για την διασύνδεση φωτοβολταϊκών σταθμών των ΤΟΕΒ με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς η χωρητικότητα καλύπτεται από ιδιώτες, ενώ για μια ακόμη φορά ζήτησε να γίνει ρύθμιση των παλιών οφειλών τους προς τη ΔΕΗ. 

Τέλος ο κ. Καχριμάνης χαρακτήρισε μέγα λάθος της διατήρηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σήμερα διαθέτουν τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης με υπαλλήλους, χωρίς να έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα, τη στιγμή που οι Περιφέρειες έχουν ανάγκη προσωπικού.