Προκαλούν ζάλη τα οικονομικά της «Κιβωτού»

on .

KIBOTOS TOY KOSMOY 1

Νέες σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν χθες στην «Κιβωτό του Κόσμου» σε δύο μέτωπα: Το ένα αφορά «εκκαθαρίσεις» τουλάχιστον πέντε συνεργατών του π. Αντωνίου, δύο από τους οποίους ήταν στελέχη της Οργάνωσης με έντονη παρουσία στις δομές των Ιωαννίνων και ήταν περισσότερα γνωστά από την πολυετή απασχόλησή τους στην Πωγωνιανή. Πρόκειται για τον «Πασχάλη» και τη σύζυγό του, κοινωνική λειτουργό και μέλος του προηγούμενου Δ.Σ. που είχε Πρόεδρο την πρεσβυτέρα. 

Σύμφωνα με την προσωρινή Πρόεδρο της «Κιβωτού» οι απολύσεις έγιναν συναινετικά και όσοι αποχώρησαν φέρεται να έχουν εισπράξει και τις αποζημιώσεις τους. Μεταξύ των απολυθέντων είναι και ο Ιρακινός  Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης. 

Το άλλο μέτωπο αφορά τα οικονομικά που κυριολεκτικά προκαλούν ζάλη: Αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας βρήκαν μέσα σε κρύπτη του σπιτιού του π. Αντωνίου και της συζύγου του 347.000 ευρώ και χρυσές λίρες, για τα οποία η πρεσβυτέρα τα είχε πάρει από θυρίδα της Τράπεζας στον Κολωνό και δικαιολογήθηκε ότι ήθελε να τα μετρήσει για να τα καταθέσει σε τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού». 

Την ίδια ώρα, τα νεώτερα στοιχεία από τις ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν το ποσό των καταθέσεων σε 14 εκατομμύρια ευρώ! Οι Αρχές περιμένουν τις απαντήσεις από δυο ακόμη τράπεζες και έτσι δεν αποκλείεται το ποσό να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Λεφτά που ναι μεν ήταν σε λογαριασμούς της «Κιβωτού», ωστόσο διαχειριστές ήταν η ίδια και η ηλικιωμένη μητέρα του πατρός Αντωνίου.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι όλες οι κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών από τους οποίους την τελευταία πενταετία πέρασαν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές προς τη ΜΚΟ και τα νεώτερα στοιχεία δείχνουν κάποια σημαντικά ποσά να προέρχονται από αδιευκρίνιστες πηγές. 

Στην κρύπτη-χρηματοκιβώτιο στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι πάνω από τη δομή του Κολωνού εντοπίστηκαν ακόμα δολάρια και έγγραφα που πιθανόν να αποτελέσουν θησαυρό στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών. 

Παράλληλα χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες του ζευγαριού έχουν μπει στο μικροσκόπιο και γίνεται ενδελεχής έλεγχος για να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις, περίεργες αγορές και μεταφορές χρημάτων. Επίσης σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, οι δυο άλλοι λογαριασμοί ελέγχονται, ενώ στο λογαριασμό μισθοδοσίας του παπά εντοπίστηκαν περίπου 120.000 ευρώ και το απίστευτο είναι πως δεν έχει γίνει καμία κίνηση την τελευταία δεκαετία!