Η οικιακή βοηθός είχε πολύ… μακριά χέρια!

on .

EYRO XERI 1

• Για τη φροντίδα υπερήλικα Γιαννιώτη είχε προσληφθεί γυναίκα ως οικιακή βοηθός. Ωστόσο, αντί να κάνει τη δουλειά της, φρόντισε να τον… γδύσει κλέβοντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον άτυχο ηλικιωμένο. Η δράστιδα δεν πρόλαβε πάντως να πάει μακριά, καθώς άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων την εντόπισαν και τη συνέλαβαν. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η εν λόγω οικιακή βοηθός, ενώ απασχολούνταν για μικρό χρονικό διάστημα σε σπίτι υπερήλικα, έχοντας αναλάβει τη φροντίδα του, αφαίρεσε  χωρίς να γίνει αντιληπτή το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ από συρτάρι. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία της και έπειτα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη της και τη συνέλαβαν. Στην κατοχή της και στο σπίτι της βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.750 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα. 

Συμμορία τεσσάρων

Μένοντας στο θέμα των κλοπών, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν προχθές το βράδυ σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Ασφάλειας, τα οποία κατηγορούνται ότι είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Ειδικότερα, πριν από τη σύλληψή τους, οι δράστες πήγαν σε εργοτάξιο τεχνικής εταιρίας με Ι.Χ. φορτηγό, ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών, από όπου αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα αξίας 2.200 ευρώ. Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει από τον ίδιο χώρο ποσότητα πετρελαίου και εργαλεία, συνολικής αξίας 400 ευρώ, ενώ την περασμένη Κυριακή αποπειράθηκαν εκ νέου να αφαιρέσουν αντικείμενα, τράπηκαν όμως σε φυγή λόγω ενεργοποίησης του συναγερμού. 

Έκλεψαν πρόβατα

Στην Πρέβεζα, πάλι, δύο άτομα συνελήφθησαν χθες το πρωί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση ζωοκλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.  Ειδικότερα, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ένας από τους κατηγορούμενους μπήκε σε στάβλο σε περιοχή της Πρέβεζας, από όπου αφαίρεσε 68 πρόβατα, τα οποία στη συνέχεια μετέφερε με φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, σε στάβλο του συγκατηγορούμενού του. Ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον δεύτερο στάβλο εντοπίστηκε το σύνολο των κλεμμένων προβάτων και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. 

Κοκαΐνη, γκλομπ...

Σε άλλα νέα από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο, ένας άνδρας συνελήφθη στην Άρτα ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι διακινεί ναρκωτικά στη γειτονική πόλη, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ασυνόδευτο δέμα που περιείχε 5,09 γραμμάρια κοκαΐνης, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε παραλάβει νωρίτερα από τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων. Ακόμη, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας. Εξάλλου, σε περιοχή της Πρέβεζας συνελήφθη ένας άνδρας επειδή σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ξύλινα γκλομπ και μία συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών.