Αποκλειστικά από «πράσινες» πηγές η ηλεκτρική ενέργεια στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

on .

DODONH ERGOSTASIO FORTHGO

• Η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση των ρύπων, η εξοικονόμηση ενέργειας, η χρησιμοποίηση πόρων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον αποτελεί στρατηγική και προτεραιότητα της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Μέσω υπεύθυνων πρακτικών, συμβάλει στην προστασία της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων, συνδέοντας την περαιτέρω ανάπτυξή της, με την ταυτόχρονη μείωση του αποτυπώματός της στο περιβάλλον.

Μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές θέτει στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και εστιάζει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας, νερού και την εκπομπή αέριων ρύπων.

Η μείωση κατανάλωσης ενέργειας και νερού είναι κορυφαίας σημασίας για την εταιρία. Πρόσφατα μάλιστα προχώρησε στην αγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης.

Εγκατέστησε επίσης επιπρόσθετο εξοπλισμό για την αποδοτικότερη διαχείριση των συστημάτων αυτόματου καθαρισμού και εξυγίανσης του εξοπλισμού του εργοστασίου, παράλληλα, τα τελευταία δυο χρόνια, η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται αποκλειστικά από «πράσινες» πηγές.  Στοχεύοντας στην ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υλοποιήθηκε επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκά στοιχεία, ενέργεια που εντός του 2023, αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 25%.

Σχετικά με τη μείωση των εκπομπών σωματιδιακών ρύπων, η ΔΩΔΩΝΗ δεν χρησιμοποιεί πλέον συμβατικά καύσιμα (π.χ. πετρέλαιο), αλλά LPG, τα οποία παράγουν λιγότερους σωματιδιακούς ρύπους και είναι αποδοτικότερα ενεργειακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλάνα της εταιρίας, το αμέσως προσεχές διάστημα, βρίσκονται μια σειρά περιβαλλοντικών πρακτικών και πρωτοβουλιών, οι οποίες θα υλοποιηθούν με την ομάδα εθελοντισμού, που ήδη έχει συσταθεί και αφορά δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό πάρκων και άλλων δημόσιων χώρων, καθώς και μια σειρά άλλων ενεργειών.