ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΑ…ΠΗΓΑΔΙΑ!!!

on .

KSANTH PAS8 15 4 18
Σε… Βατερλό εξελίσσονται οι τελευταίες αγωνιστικές για τον ΠΑΣ Γιάννινα αφού και στο χθεσινό ματς  στα Πηγάδια  οι «κυανόλευκοι» εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου και ηττήθηκαν με 3-0 από τους Ξανθιώτες, οι οποίοι σημείωσαν και τα τρία τους γκολ σε διάστημα 22 λεπτών με τον Βελλίδη να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής μιας και φέρει ευθύνη στα δύο από αυτά.  Τρίτη σερί ήττα για τον ΠΑΣ μετά από εκείνες με Παναιτωλικό και Απόλλωνα, έμεινε καθηλωμένος στους 30 βαθμούς.

Κ ατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα και γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από τη Ξάνθη. Η απόδοση των παικτών του Γιάννη Πετράκη και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες στο α’ ημιχρόνου, με αποκορύφωμα αυτή του Κόντε, δεν προμήνυαν σε τίποτα  την εξέλιξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και ο ΠΑΣ παραδόθηκε αμαχητί και δέχτηκε τρία γκολ σε διάστημα 22 λεπτών. Δύο γκολ ο Γέντρισεκ (56’, 72’) και ένα ο Ντουρίτσκοβιτς (50’) για τους  Ξανθιώτες που είναι φαβορί για την 5η θέση μετά την ήττα του Αστέρα Τρίπολης στη Λιβαδειά.

Πώς έπαιξαν
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε  την ομάδα του στο χθεσινό ματς με σχήμα 4-4-2 σε ρόμβο με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Τσικάρσκι, Μιχαήλ, Σκόνδρα και Μπουκουβάλα στην άμυνα, τον Λίλα μπροστά από τα δυο σέντερ μπακ σαν «κόφτη» στη βάση του ρόμβου, Καρανίκα και Μανθάτη στα φτερά αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, στην κορυφή του ρόμβου τον Τζημόπουλο και επιθετικό δίδυμο τους Γιάκο και Κόντε.
Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Σιλά, Φλίσκα Λισγάρα και Σβάρνα στην άμυνα, Ντελούκας και Μεχία αμυντικά χαφ, Μπρίτο Ντουρίτσκοβιτς και Τριάδη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γέντρισεκ.
Φουριόζος μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση καθώς οι παίκτες του Γιάννη  Πετράκη επέβαλαν αμέσως τον ρυθμό τους και με πίεση ψηλά κατάφεραν να κλέψουν αρκετές φορές την μπάλα και να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Ζίβκοβιτς.
Έτσι μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο ο Κόντε άνοιξε πρώτος τον χορό των χαμένων ευκαιριών όταν στο 11’ ο Μανθάτης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά με την μπάλα, αφού πρώτα πέρασε από τον Τζημόπουλο, να φτάνει στον ανενόχλητο Κόντε στο δεύτερο δοκάρι το πλασέ του οποίου απέκρουσε πάνω στην γραμμή ο Σβάρνας με τον μηρό!
Στο 15’ ήταν η σειρά του Καρανίκα να χάσει τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από λάθος του Σιλά, ο Μανθάτης μπήκε από τα δεξιά «έσπασε» την μπάλα στον αφύλακτο Καρανίκα ο οποίος από το σημείο του πέναλτι κατάφερε να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Οι γηπεδούχοι μετά το πρώτο 20λεπτο ισορρόπησαν το παιχνίδι και ανέλαβαν την πρωτοβουλία χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Βελλίδη. Στο 24’ η Ξάνθη απείλησε με τον Γέντρισεκ να κάνει την προβολή μετά από γύρισμα του Ντουρίτσκοβιτς, αλλά τον Βελλίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ και στο 30’ σουτ του Τριάδη δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον πορτιέρο του ΠΑΣ.
Ο χορός των χαμένων ευκαιριών από πλευρά ΠΑΣ Γιάννινα για το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 33’ όταν ο Κόντε από δεξιά έκανε την σέντρα και από το ύψος της περιοχής και προς τα δεξιά ο Λίλα δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ, όντας  απέναντι από τον Ζίβκοβιτς.

Πλήρης κατάρρευση
Το πρώτο 25λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πραγματικά εφιαλτικό για τους Ηπειρώτες, διάστημα στο οποίο δέχθηκαν τρία γκολ με την άμυνα να πελαγοδρομεί και τον Βελλίδη να κάνει δυο σοβαρότατα λάθη.
Ας μην ξεχνάμε οι ακρίτες παλεύουν και οι ίδιο για την πέμπτη προνομιούχο θέση και έπειτα και από τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής έχουν το πάνω χέρι για την κατάκτησή της μιας και τόσο ο Αστέρας Τρίπολης όσο και ο Πανιώνιος έχασαν έδαφος στην διεκδίκησή της.
Το σκορ άνοιξε στο 50’ ο Ντουρίτσκοβιτς  με ωραίο σουτ. Ο Φασίδης, που είχε περάσει στο πρώτο μέρος στο ματς στη θέση του τραυματία Λισγάρα, κέρδισε την κόντρα από τον Τσικάρσκι και πάσαρε στον Ντουρίτσκοβιτς, ο οποίος  από δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή εξαπέλυσε έναν κεραυνό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βελλίδη ανοίγοντας το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Γκολάρα ο Γέντρισεκ
Ο Γιάννης Πετράκης βλέποντας την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ έριξε στο ματς το Νικολιά στην θέση του Καρανίκα στο 53’ θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική.
Όμως από τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε το δεύτερο γκολ της Ξάνθης, αφού έχασε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και ο Γέντρισεκ βλέποντας τον Βελλίδη πολύ έξω από την εστία του με το αριστερό και από 40 μέτρα «κρέμασε» τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ γράφοντας το 2-0 και ουσιαστικά βάζοντας ταφόπλακα στις ελπίδες των Ηπειρωτών  για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Αμέσως μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος του Σλοβάκου επιθετικού της Ξάνθης, οι «κυανόλευκοι» έχασαν την ψυχραιμία τους και το καθαρό μυαλό και δεν κατάφεραν να απειλήσουν καθόλου την εστία του Ζίβκοβιτς, αντιμετωπίζοντας το ματς κάπως πιο… χαλαρά.
Στο 72’ η σεμνή τελετή του γηπέδου των Πηγαδίων έλαβε τέλος μιας και ο Γέντρισεκ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 όταν ο Τριάδης εκτέλεσε φάουλ, ο Βελλίδης δεν κατάφερε να μπλοκάρει μια φαινομενικά εύκολη φάση και ο Σλοβάκος επιθετικός με προβολή έκανε δυο τα προσωπικά του τέρματα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Το τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις μιας και οι Ξανθιώτες κρατούσαν με άνεση το 3-0 ενώ έφτασαν κοντά και σε τέταρτο γκολ στο 81’ όταν συρτό πλασέ από τον Λουσέρο βρήκε την ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού του Βελλίδη ενώ στην επαναφορά σουτ του Ντουρίτσκοβιτς κατέληξε άουτ.
Δυστυχώς, σε ακόμη ένα αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα απογοήτευσε με την απόδοσή του, αλλά κυρίως με την διάθεση των παικτών να παλέψουν και να κυνηγήσουν το ματς, ιδίως στην επανάληψη, ανεξάρτητα από την έλλειψη στόχων στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό που δυσαρεστεί και στεναχωρεί τον φίλαθλο κόσμο των Ιωαννίνων  είναι η έλλειψη μαχητικότητας και στοιχειώδους σοβαρότητας.
Φαίνεται ότι ορισμένοι από τους παίκτες του ΠΑΣ είτε σκέφτονται ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είτε το επόμενο καλό συμβόλαιο που θα εξασφαλίσουν με την ομάδα ή αλλού. Ας μην ξεχνάμε ότι τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι σχεδόν συμπληρώνουν δεκαοκτάδα!
Την επόμενη Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζει το προτελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του στο «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο την Λάρισα και αν μη τι άλλο χρωστούν στον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και στους εαυτούς τους μια καλή εμφάνιση.  Η εικόνα των Ηπειρωτών στα τελευταία παιχνίδια είναι αποκαρδιωτική και πλέον καλούνται παίκτες και τεχνικό επιτελείο να κλείσουν τη χρονιά αμβλύνοντας τις αρνητικότατες εντυπώσεις.

δηλώσεις προπονητών

Μίλαν Ράσταβατς  (Ξάνθη):
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Η σημερινή απόδοση μας έκανε χαρούμενους και μας και τον κόσμο. Ήμασταν τυχεροί στο πρώτο ημίχρονο. Τα Γιάννενα είναι πολύ καλή ομάδα. Στο β’ μέρος καταφέραμε να αλλάξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να πάρουμε τη νίκη. Το τελευταίο διάστημα είμαστε στην πέμπτη θέση και αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια».
Για τις οδηγίες του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου: «Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι έχουμε ακόμα 45 λεπτά για να αλλάξουμε την κατάσταση. Το δύσκολο κομμάτι ήταν το επιθετικό, όπου δεν κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις στον χώρο.  Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε και κάναμε όσα χρειάζονταν για να φτάσουμε στο γκολ».
Για το αν η Ξάνθη είναι φαβορί πλέον για την 5η θέση: «Πιστεύω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο».

Γιάννης Πετράκης (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Όταν χάνεις με 3-0, δεν πρέπει να λες πολλά. Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, η ομάδα μου αδικείται από το αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε, όμως δεν τα καταφέραμε.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σημείο-κλειδί ήταν το γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε. Ήρθε γρήγορα και το δεύτερο γκολ και έτσι χάλασε η εικόνα του ματς για μας.  Η Ξάνθη δεν είναι τυχαία σε αυτή τη θέση και δεν θέλω να ακυρώσω την προσπάθειά της».
Για τους χαμένους βαθμούς και τις ήττες παρά τις καλές εμφανίσεις: «Το γκολ είναι συνδυασμός τύχης και ικανότητας. Εμείς δυστυχώς δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε. Έχουμε στην ομάδα πολλά νέα παιδιά, τα οποία μπήκαν όλα μαζί και πρέπει να τα βοηθήσουμε».

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς 5, Σβάρνας 5, Ντε Λούκας 5, Τριάδης 6 (73’ Λουσέρο), Ντουρίτσκοβιτς 7, Μεχία 6, Φλίσκας 5, Γέντρισεκ 8, Σιλά 5, Λισγάρας (21’ Φασίδης 6), Μπρίτο 4 (46’ Κάστρο 6).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης 3, Μπουκουβάλας 4, Λίλα 4, Μιχαήλ 4, Γιάκος  3 (68’ Χέλκβιστ), Τζημόπουλος 4, Κόντε 5, Τσικάρσκι 4, Καρανίκας 3 (53’ Νικολιάς), Μανθάτης 5, Σκόνδρας 3 (57’ Χαλκιαδάκης 5).