Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για το πρωτάθλημα της Super League

on .

BASILEIADHS MPATAGIANNHS

• Χωρίς ουσιαστική λύση για το θέμα της αναδιάρθρωσης ολοκληρώθηκε το χτεσινό Δ.Σ. της Super League και η αβεβαιότητα παραμένει σχετικά με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν φέτος, δηλαδή με πόσες ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της περιόδου 2019-2020.
Λίγες ώρες πριν το προγραμματισμένο Δ.Σ. ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Super League Βαγγέλη Μπαταγιάννη (φωτό) και τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Γκαγκάτση.
Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει απόσταση καθώς η πλευρά της Super League δεν πέφτει κάτω από τον αριθμό των 14 ομάδων για την σεζόν 2019-20, ενώ ο Υφυπουργός Αθλητισμού επιμένει στις 12 ομάδες, έστω και αν αυτό γίνει σταδιακά, δηλαδή από την σεζόν 2020-21.
Το διαπραγματευτικό χαρτί που έχει στα χέρια του ο Υφυπουργός Αθλητισμού είναι το ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στον αριθμό των ομάδων, τότε θα "ναυαγήσει" η προτεινόμενη χρηματοδότηση από την σύμπραξη ΕΡΤ NOVA για την επόμενη πενταετία. Έτσι οι 7 τηλεοπτικά «άστεγοι» θα παραμείνουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον της λίγκας και την έναρξη του πρωταθλήματος.
Υπό αυτή την πίεση, οι ομάδες στο χτεσινό Δ.Σ. της Super League εμφανίστηκαν μοιρασμένες για περαιτέρω μείωση των ομάδων από 14 σε 12 στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες η Super League δεν δεσμεύεται για αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο επιβεβαίωσε και τυπικά ότι το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 θα γίνει οριστικά με 14
Για την πιθανή περαιτέρω μείωση των ομάδων, είναι δεδομένο ότι θα ξαναγίνει νέα κουβέντα στο μέλλον, όμως αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο  Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δεν προτίθεται να υλοποιήσει την δέσμευση του για οικονομική στήριξη των ΠΑΕ μέσω της σύμπραξης ΕΡΤ - NOBA, αν δεν έχει εγγυήσεις για μείωση των ομάδων σε 12.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειωθεί ότι όποια απόφαση παρθεί από τη Super League για αναδιάρθρωση κατηγορίας απαιτείται η ψήφος των 3/4 των ΠΑΕ, δηλαδή η θετική ψήφος των 12 από τις 16 ομάδες της κατηγορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ της μείωσης σε 12 τάχθηκαν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη.
Σε ότι αφορά το πως θα μείνουν 14 οι ομάδες τη σεζόν 2019-20, η Super Legue προτίθεται να προτείνει να υποβιβαστούν δύο απευθείας (ο 15ος και ο 16ος) και από εκεί και πέρα να παίξουν πλέι-άουτ,  ο 13ος  και 14ος με τον 1ο και τον 2ο  της Football League, με έπαθλο δύο θέσεις στην Super League.