Ματαιώνεται το φετινό 10ο Acheron River Party

on .

AXERON

• Τη ματαίωση του 10ου Acheron River Party το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί 12 Αυγούστου στις όχθες του Αχέροντα Ποταμού στο Πολυστάφυλο, όπως και τοy αγωνιστικoύ μέρους του 4ου Acheron MTB & MTRUN αποφάσισε ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυσταφυλιτών λόγω των τραγικών γεγονότων στην Ανατολική Αττική αλλά και της συνεχιζόμενης αστάθειας του καιρού.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ζητώντας την κατανόηση όλων των φίλων των δύο αυτών σημαντικών εκδηλώσεων, δεσμευόμαστε ότι το αγαπημένο σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους της Ηπείρου Acheron River Party όπως και οι αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας και Ορεινού τρεξίματος θα συνεχιστούν -εκτός νέου σοβαρού απρόοπτου- τον Αύγουστο του 2019».

Τι θα γίνει
Ο Σύλλογος θα διεξάγει πάντως την προπονητική ποδηλατοδρομία (ROAD) των 76 χλμ. (υψομετρικά 1.600 μ.) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει τον γύρο της Λάκκας Σουλίου με δύο στάσεις, μία στις Πηγές του Αχέροντα στο Σιστρούνι και μία στα Σερζιανά στις Πύλες του Άδη, καθώς και την πεζοπορία που θα γίνει το Σάββατο, 11 Αυγούστου το πρωί με προορισμό τη Μονή Μεσσιανών. Η απόσταση της πεζοπορίας θα είναι 11 χλμ., μέσα σε σκιερά μονοπάτια και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική φυσική ομορφιά της περιοχής. Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει το Σάββατο από την Πλατεία του Πολυσταφύλου στις 7.30 π.μ., ενώ του Ποδηλατικού γύρου της Λάκκας θα γίνει την Κυριακή, στις 8 π.μ. από το ίδιο σημείο. Επίσης, στις 13 Αυγούστου, ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία του χωριού ειδική εκδήλωση για παιδιά.